Noi dezvăluiri despre Traian Băsescu! Un fost ministru s-a dezlănţuit. „Erau atât de idioți încât să-și imagineze că e ușă de biserică?”

Noi dezvăluiri despre Traian Băsescu! Un fost ministru s-a dezlănţuit. „Erau atât de idioți încât să-și imagineze că e ușă de biserică?” Sursa foto: Traian Băsescu / Facebook

Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii, a vorbit despre perioada în care a făcut parte din PDL. El a afirmat că nu este dezamăgit de Traian Băsescu și a acuzat că unii intelectuali au dovedit că sunt ipocriți sau stupizi.

Theodor Paleologu a vorbit, duminică, despre perioada în care a făcut parte din PDL, a ocupat funcția de ministru al Culturii. a fost un apropiat al lui Traian Băsescu, președintele României în perioada 2004 - 2014.

Ministrul care i-a înjurat pe intelectuali ca la ușa cortului

Invitat la emisiunea Insider Politic, a lui Sebastian Zachmann, de la Prima TV, Paleologu și-a amintit de modul în care unii oamenii din PDL se raportau la intelectuali. Unul dintre cei mai importanți oameni din PDL, nu-i spun numele, odată când băuse puțin mai mult – e adevărat că bea frecvent -, mi-a spus: „îmi bag p... în intelectuali”, a spus Paleologu.

Întrebat despre cine este vorba, fostul ministru al Culturii nu a dat detalii, dar l-a exclus pe Traian Băsescu. „Nu, nu, nu. Băsescu niciodată nu spune așa ceva. Dimpotrivă, are respect pentru intelectuali. Acum, nu știu exact ce o fi având în sufletul lui Băsescu, dar niciodată n-a spus așa ceva. Nu, e un personaj important din PDL, actualmente foarte important în PNL, care mi-a spus acest lucru – pot să vă spun exact când: în 2009”, a mai afirmat Paleologu. Cel care la vremea respectivă era ministrul Culturii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Theodor Paleologu

Întâmplarea a avut loc „la o masă”, după cum a precizat fostul ministru. Conform surselor politice, personajul despre care vorbește Theodor Paleologu este Vasile Blaga, fost ministru al Internelor.

Întrebat dacă este dezamăgit de Traian Băsescu, Paleologu a răspuns: „Dezamăgit, nu. În 2004, nu știam că e posibil acest lucru? Vin acum intelectuali care l-au susținut și spun că sunt dezamăgiți de Traian Băsescu. Erau atât de idioți încât să-și imagineze că e ușă de biserică? Să fim serioși. Iar dacă da, e grav pentru ei să fie așa stupizi. Și nici nu cred că sunt stupizi, ci doar ipocriți. În 2004, am votat Băsescu pentru că era preferabil lui Năstase și PSD-ului. Atât! Eu nu am spus niciodată că Băsescu este minunat. E un bun luptător și doar el putea să-l bată pe Năstase.”

De ce nu a prins un loc pe liste la europarlamentare

În ceea ce privește episodul din 2014, atunci când nu a prins un loc pe lista partidului pentru europarlamentare, Paleologu și-a amintit, întrebat fiind dacă a fost blocat de Elena Udrea.

„Nu cred. De fapt, nu știu. Nu-mi place să arunc cu pietre în oameni care sunt deja terminați. E clar că a vrut să scape de mine, nu știu exact de ce. Pinalti (n.r. - Gheorghe Ștefan) mi-a spus atunci: ”Lasă vrăjeala, scoate banii!”. Banii pentru campania electorală, ceea ce era de fapt o manieră de a mă scoate din joc