Evenimentul Zilei > Actualitate > Noi dezvăluiri despre cel mai sângeros masacru. Atacatorul ar fi informator GRC
Noi dezvăluiri despre cel mai sângeros masacru. Atacatorul ar fi informator GRC

Noi dezvăluiri despre cel mai sângeros masacru. Atacatorul ar fi informator GRC

Cel mai sângeros masacru din istoria canadiană ar fi fost făcut de un informator sau agent GRC (Jandarmeria Regală a Canadei - GRC), spun surse.

Se presupune că GRC nu ar fi luat măsuri pentru aceste plângeri, deoarece lucra ca informator sau agent

Această teorie este centrată în jurul afirmației potrivit căreia Wortman a retras 475.000 de dolari în numerar din Dartmouth, Nova Scotia, în perioada 30 martie – cu 19 zile înainte de masacru. Retragerea a fost surprinsă pe două camere furnizate către canalul de ştiri menţionat mai sus  de către o sursă anonimă de poliție, apropiată anchetei.

În primul videoclip, Wortman este văzut intrând în curtea unității de securitate. Al doilea videoclip, filmat în interior (foto mai jos) îl arată pe Wortman cu șapcă de baseball și jacheta de piele în timp ce face retragerea, apoi pleacă cu geanta plină de bani și o plasează în portbagajul mașinii sale.

Sursa poliției a declarat că banii au fost transferați către Brink’s de la CIBC Intria, o filială a băncii  care se ocupă de tranzacțiile valutare. Nu este clar cum și de ce Wortman, tehnician stomatolog, a scos o cantitate atât de mare de numerar.

În evidențele judiciare rezultă că Wortman deținea, de asemenea, o companie înregistrată în New Brunswick, numită Berkshire-Broman. Scopul acestei companii nu este clar, dar nu există dovezi că ar fi fost în măsură să mute sume mari de numerar.

Cineva familiarizat cu operațiunile sub acoperire ale RCMP a spus că: chiar dacă banii ar fi provenit dintr-unul din conturile lui Wortman, el nu ar fi avut cum să-i scoată de la Brink în calitate de cetățean privat. „Nu există ca un civil să poată face un aranjament ca acesta”, a spus sursa pentru siteul Maclean, menționând că tranzacția este în concordanță cu modul în care GRCP își plătește agenții și informatorii, relatează Daily Mail.

Videoclipul supravegherii l-a capturat pe Gabriel Wortman, în vârstă de 51 de ani, retrăgând 475.000 de dolari din biroul unui Brink din Nova Scotia, pe 30 martie - 19 zile înainte de a ucide 22 de persoane în cele mai grave împușcături în masă din istoria canadiană
Retragerea neobișnuită a stârnit speculații conform cărora Wortman ar fi putut fi un informator sau agent pentru forța de poliție regală din Canada
Videoclipul obținut de revista de știri Maclean arată că Wortman a ajuns la unitatea de securitate a unui Brink pe 30 martie în ceea ce pare a fi unul dintre crucișerii săi dezafectați
Wortman a ieșit din instalație câteva minute mai târziu, cu o pungă duffel, prevăzută plină cu facturi de sute de dolari. Surse ale băncii și forțelor de ordine au spus că retragerea masivă se potrivește cu metoda pe care Poliția Regală Canadiană o folosește pentru a trimite bani informatorilor și agenților confidențiali - și nu ar fi fost posibil pentru un cetățean obișnuit

 

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.