Evenimentul Zilei > International > Noi CONFRUNTĂRI între militanţii kurzi şi forţele turce. ŞAPTE persoane au MURIT în sud-estul Turciei
Noi CONFRUNTĂRI între militanţii kurzi şi forţele turce. ŞAPTE persoane au MURIT în sud-estul Turciei

Noi CONFRUNTĂRI între militanţii kurzi şi forţele turce. ŞAPTE persoane au MURIT în sud-estul Turciei

Noi confruntări au avut loc, luni, între militanţii kurzi şi forţele turce, în sud-estul Turciei, soldate cu şapte morţi. Începând de luni seară, interdicţii de circulaţie vor intra în vigoare în mai multe oraşe din Turcia.

În oraşul Diyarbakir, o manifestaţie în numele Partidului Democrat Popular (HPD), prokurd, împotriva restricţiilor de circulaţie impuse într-un cartier istoric din oraş de mai bine de peste două săptămâni, s-a transformat într-o confruntare cu forţele de ordine, în urma cărora două persoane au murit.

În provincia sudică Mardin, cinci militanţi kurzi au murit într-o altă zonă aflată sub restricţii de circulaţie, Dargecit, au declarat responsabilii forţelor de securitate.

Într-un oraş de la situat la frontiera cu Siria, au fost impuse restricţii de circulaţie de săptămâna trecută. În Nusaybin, un poliţist turc şi şapte militanţi kurzi au murit săptămâna trecută, în confruntări izbucnite de la impunerea interdicţiilor de circulaţie.

Începând de luni seara, interdicţii de circulaţie vor intra în vigoare şi în alte două oraşe din provincia Sirnak – Cizre şi Silopi – în apropiere de frontierele cu Siria şi Irak, informează Mediafax.

De la începutul lunii august până în prezent, şapte provincii din sud-estul Turciei au fost puse sub astfel de restricţii. Măsurile vizează 1,3 milioane de locuitori din Turcia.