Evenimentul Zilei > Actualitate > Noi acuzaţii de la Moscova: România şi Bulgaria au arme care pot fi folosite împotriva Rusiei 
Noi acuzaţii de la Moscova: România şi Bulgaria au arme care pot fi folosite împotriva Rusiei 

Noi acuzaţii de la Moscova: România şi Bulgaria au arme care pot fi folosite împotriva Rusiei 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că infrastructura militară din Bulgaria şi România este în curs de modernizare, iar armele ofensive desfășurate pe teritoriul acestora şi vor putea fi folosite împotriva Rusiei.
Autorităţile de la Moscova continuă declaraţiile belicoase la adresa unor aliaţi NATO printre care şi România. Prin vocea Mariei Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a declarat că infrastructura militară din Bulgaria şi România este în curs de modernizare, iar arme ofensive sunt desfăşurate pe teritoriul acestora şi vor putea fi folosite împotriva Rusiei.

Mesaj tot mai des auzit la Moscova:  România şi Bulgaria au arme ofensive pe care vor să le folosească împotriva Rusiei

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, şi-a început discursul cu un mesaj în care spune că activitatea militară a NATO în Marea Neagră subminează stabilitatea regională, făcându-se referire la prezenţa navelor militare americane.

Zaharova a uitat să menţioneze că prezenţa navelor militare americane şi a celorlalte state membre NATO – în special a celor riverane la Marea Neagră – s-a intensificat după anul 2014, ca urmare a agresiunii militare, anexării şi militarizării Peninsulei Crimeea de către Rusia.

Maria Zaharova a arătat cu degetul spre exerciţiile comune ale militarilor români şi americani şi la exerciţiile pe care US Air Force le face la Marea Neagră

Trebuie precizat că Maira Zaharova a lansat acest mesaj ca răspuns la următoare întrebare: Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a anunțat că NATO va continua să-și extindă prezența militară în regiunea Mării Negre ca răspuns la întărirea unităților militare ale Rusiei în Crimeea. Cum va răspunde Moscova?

,,În timpul exerciţiilor militare, personalul militar gândeşte scenarii care includ, printre altele, bombardamente pe teritoriul Rusiei, cu ajutorul bombardierelor strategice americane B-52 Stratofortress care sunt capabile să transporte arme nucleare’’ a precizat Maria Zaharova în timpul întâlnirii cu jurnalişti.
Reamintim că, în mai multe rânduri, bombardiere americane de tip B-1B Lancer sau B-52 Stratofortress au efectuat exerciţii în zona Mării Negre împreună cu avioane de vânătoare ale Forţelor Aeriene Române.

Bulgaria a răspuns Moscovei

Prim-ministrul bulgar Boyko Borisov a negat sâmbătă declarațiile purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova: „Afirmația că Bulgaria are arme, inclusiv nucleare, pentru a pregăti un atac este provocatoare”, a subliniat Boyko Borisov. El a explicat, de asemenea, că singurele schimbării care au loc la nivelul Forțelor Armate Bulgare ţin de „modernizarea aviației, a forțelor terestre și a marinei, care au fost planificate și cunoscute de mult timp”, informează deschide.md.