Evenimentul Zilei > Social > Noaptea la muzeu
Noaptea la muzeu

Noaptea la muzeu

Muzeul Național de Artă al României (MNAR) lansează vineri, 29 iulie 2016 programul Nocturnă muzeală, urmând ca sediul central și muzeele subordonate să fie deschise până la orele 22.00 în ultimul week-end al fiecărei luni (vineri – sâmbătă).

În mod concret, vineri, 29 iulie, va putea fi vizitată Galeria Națională și expoziția temporară Oglinzile Orientului, iar sâmbătă, 30 iulie, Galeria de Artă Europeană și Muzeul Colecțiilor de Artă (Calea Victoriei 111), Muzeul K.H. Zambaccian (Strada Muzeul Zambaccian, nr. 21 A), Muzeul Theodor Pallady (str. Spătarului, nr. 22). Ultima intrare în spațiile expoziționale se va face la ora 21.30.

De asemenea, sâmbătă, 30 iulie 2016, începând cu ora 20.00, în curtea de onoare a sediului central (Calea Victoriei 49 – 53), va fi organizată o dezbatere cu tema: „Ce vrem să fie MNAR?”,  la care vor fi invitate să participe personalități din lumea cultural – artistică, organizații non  – guvernamentale etc., precum și cei interesați din rândul publicului vizitator.

„MNAR are prin poziţia sa urbană şi infrastructură toate premisele pentru a deveni un spaţiu viu, deschis comunităţii, care să găzduiască evenimente de cea mai înaltă calitate, care să dea publicului sentimentul că instituţia este aliniată unor bune practici internaţionale, că face oficiul de vector de mare anvergură în conectarea la schimbul mondial de valori”, a afirmat la conferința de presă din data de 21 iulie 2016 Călin Stegerean, manager MNAR, care va modera dezbaterea de sâmbătă seară.

Sensul acestei întâlniri este legat de strategia muzeului privind angajarea unor consultări cu specialiști și publicul larg în privința programelor culturale ale instituției.

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: