Evenimentul Zilei > Monden > Ninsori abundente în august. Imaginile au provocat un șoc în rândul cetățenilor. VIDEO
Ninsori abundente în august. Imaginile au provocat un șoc în rândul cetățenilor. VIDEO

Ninsori abundente în august. Imaginile au provocat un șoc în rândul cetățenilor. VIDEO

La nivel global, tot mai multe fenomene meteo extreme se înregistrează pe fondul schimbărilor climatice. Dacă în urmă cu câteva zile, în Brazilia a nins pentru prima dată în ultimii zeci de ani, ninsorile pun stăpânire și pe Bolivia și Peru.

Cu toate că cele două țări sud-americane se află în emisfera sudică, ninsorile abundente din Bolivia și Peru i-au derutat pe localnici, care au semnalat cantități semnificative și rare de zăpadă pe străzile orașelor. Dacă în Bolivia, cetățenii par că se bucură de fenomen, în Peru autoritățile au început să demareze acțiuni pentru deszăpezirea străzilor, potrivit Reuters.

Ninsorile au luat pe nepregătite autoritățile din Peru

Peru nu prezintă stațiuni de schi. Aici, ninge, de obicei, doar pe vârfurile înalte ale munților, unde doar schiorii experimentați se aventurează sau în orașele situate la o anumită altitudine. În orașul Puno, de exemplu, zăpada își face simțită prezența pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, în fiecare an.

Noiembrie este cea mai caldă lună a anului în Peru. Astfel, din cauza temperaturilor, în această lună a anului, în Peru nu ninge. Straturile de zăpadă i-au luat prin surprindere pe localnici. Autoritățile au demarat proceduri de intervenție privind activitatea de deszăpezire, prevenire și combatere a poleiului, notează presa internațională.

Bolivia a primit cu brațele deschise ninsorile

În Bolivia, ninsorile sunt semnalate, de obicei, între lunile mai și octombrie. La altitudini mari, se poate să ningă și între lunile aprilie și septembrie. Cea mai agresivă ninsoare a condus, aici, la atingerea unui strat de zăpadă înalt de 2.000 de metri, potrivit presei internaționale.

Temperaturile sunt de obicei răcoroase, iar umiditatea este accentuată în teritoriu. Vremea rece se instalează, de regulă, în zonele de sud-vest ale țării, unde temperaturile, în lunile iunie și iulie, pot să atingă -20 de grade Celsius.

Cu toate acestea, straturi de zăpadă abundentă sunt semnalate destul de rar, cu excepția altitudinilor foarte mari. Localnicii, însă, au primit cu brațele deschise noul fenomen meteo.

În Brazilia a nins pentru prima dată în ultimii zeci de ani

În cursul zilei de joi, 29 iulie, temperaturile au scăzut brusc și în Brazilia, unde ninsorile s-au manifestat pentru prima dată în ultimii zeci de ani, potrivit Reuters. Masa de aer polar a avansat spre partea central-sudică a țării, ceea ce a afectat atât sectorul agriculturii, cât și plantațiile de cafea, trestie de zahăr și portocali. Culturile sunt amenințate de îngheț.

Autoturismele și străzile au fost acoperite cu un strat semnificativ de gheață, dar localnicii au profitat de ocazie pentru a fotografia și filma momentele.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: