Evenimentul Zilei > Actualitate > NIMENI nu știa ASTA despre WhatsApp! Cum poate ORICINE să afle DETALII INTIME despre TINE
NIMENI nu știa ASTA despre WhatsApp! Cum poate ORICINE să afle DETALII INTIME despre TINE

NIMENI nu știa ASTA despre WhatsApp! Cum poate ORICINE să afle DETALII INTIME despre TINE

WhatsApp-ul este unul dintre cele mai bune servicii de mesagerie, dar din păcate are și unele dezvantaje. Cel mai mare dintre ele pare ar fi faptul că oricine îți poate afla programul zilnic fără mare efort.

Concret, vorbim despre funcțiile de ”last seen” și ”online status”, integrate în aplicație. Datorită acestora, îți poți verifica în mod constant contactele pentru a afla când au fost ultima oară online, scrie Playtech.ro. 

Pentru a evita această problemă, poți dezactiva opțiunea cu last seen, dar din păcate de funcția ”online status”, care dezvăluie că folosești dispozitivul în mod activ nu poți scăpa. Chiar dacă nu pare mare lucru, dar prin această metodă o persoană poate afla câte ceva despre cum îți petreci zilele și despre când și cât dormi. Exact asta a făcut un dezvoltator care a verificat vulnerabilitatea.

Înafară de această descoperire, inginerul software Rob Heaton a demonstrat în trecut că datele colectate pot fi abuzate, acesta își imaginează un scenariu în care creează o extensie de Chrome prin care supraveghează și înregistrează activitatea contactelor sale de pe WhatsApp, mai scrie sursa citată. 

Cu toate aceste date, poți face niște estimări cu privire la când merge la culcare o persoană și cât timp doarme respectiva ”țintă”. Ai putea duce lucrurile mai departe și, analizând tiparele de activitate ale mai multor persoane, poți intui cine cu cine vorbește. Asta n-ar fi evident în primă fază, dar cu suficient de multe date colectate, e mai ușor de observat care dintre contactele tale vorbesc între ele.