Evenimentul Zilei > Actualitate > Nicuşor Dan a anunţat cele mai importante 3 proiecte de investiţii pentru Bucureşti
Nicuşor Dan a anunţat cele mai importante 3 proiecte de investiţii pentru Bucureşti

Nicuşor Dan a anunţat cele mai importante 3 proiecte de investiţii pentru Bucureşti

Primarul Bucureştiului, Nicuşor Dan, s-a întâlnit marţi cu jurnaliştii şi a dezvăluit care sunt câteva dintre cele mai importante proiecte de investiţii pentru Capitală.

Nicuşor Dan a divulgat care sunt cele mai importante 3 proiecte de investiţii pentru Bucureşti. Primarul General a purtat discuţii cu mai mulţi miniştri şi a anunţat că săptămâna viitoare va prezenta un document cu toate concluziile.

„Săptămâna viitoare o să vedeţi o scrisoare oficială pe care o s-o trimitem cu privire la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Săptămâna trecută a existat o dezbatere doar cu miniştrii.

Consilierii mei participă la dezbaterile care au început săptămâna aceasta. În scrisoare vom spune care sunt cele mai importante 3 proiecte de investiţii pentru PMB.

Nicuşor Dan a divulgat care sunt cele mai importante 3 proiecte de investiţii pentru Bucureşti

Printre ele se numără consolidarea clădirilor cu risc seismic. De asemenea, se numără alte etape ale procesului de termoficare, de schimbare a reţelei de termoficare.

Şi vreau să includem lucrări de modificare a infrastructurii. Nu ştiu dacă se poate face asta în Prelungirea Ghencea…

Nu am avut o discuţie despre salubrizarea din Sectorul 1 cu Clotilde Armand. Dar despre salubrizare, vă pot spune că joi avem o discuţie. Va fi pe subiectul întreg al salubrizării în Municipiul Bucureşti, cu toţi primarii…

Vom discuta inclusiv despre cum o să facem colectarea selectivă a deşeurilor. Vom vorbi şi despre cum o să facem depozitarea la gropile de gunoi. De asemenea, vom vorbi şi despre cum putem folosi banii europeni alocaţi pe exerciţiul 2014-2020

Nicuşor Dan s-a referit şi la cele 4 mari spitale din Sectorul 1

(despre cele 4 mari spitale din Sectorul 1). S-au spus multe chestiuni inexacte în spaţiul public. Istoria este aşa: în 2002, Guvernul României a dat OUG cu spitalele către autorităţile locale.

În 2004 a venit Parlamentul României, care a spus că sunt exceptate (n.r. – de la finanţare) anumite spitale. Tot în 2004, mai târziu, a venit apoi Guvernul României care a spus că aceste spitale trebuie administrate de ele însele”, a declarat Nicuşor Dan marţi, la prânz.

Cu privire la subiectul spitalelor din Sectorul 1, merită amintit demersul iniţiat luni de senatoarea PSD, Gabriela Firea.

Firea a anunţat că este dispusă să ajungă în justiţie cu Clotilde Armand. Asta se poate întâmpla dacă primăriţa Sectorului 1 nu renunţă la proiectul prin care 4 spitale ar trece în administrarea Primăriei Capitalei.

Astfel, unităţile medicale ar rămâne astfel fără finanțare. Prim-vicepreședintele PSD a convocat săptămâna trecută o şedinţă în Consiliul Local al PS1 pentru aborgarea proiectului. Luni, la şedinţă, n-au fost prezenţi decât consilierii PSD şi Gabriela Firea. În acel context, Firea a lansat declaraţii incendiare la adresa primăriţei Clotilde Armand şi a lui Nicuşor Dan.

Ştire în curs de actualitare. Vă rugăm să reveniţi cu refresh pentru a citi ultimele informaţii despre acest subiect.

NicusorDan.ro pmb.ro primariasector1.ro