Evenimentul Zilei > Actualitate > Clotilde Armand abandonează 750 de câini. Nicușor Dan sare în ajutor și preia adăpostul de animale de la Sectorul 1
Clotilde Armand abandonează 750 de câini. Nicușor Dan sare în ajutor și preia adăpostul de animale de la Sectorul 1

Clotilde Armand abandonează 750 de câini. Nicușor Dan sare în ajutor și preia adăpostul de animale de la Sectorul 1

Clotilde Armand abandonează 750 de câini. Nu va mai plăti serviciile și hrana animalelor. Nicușor Dan sare în ajutor.

750 de câini dintr-un adăpost al primăriei sectorului 1 riscă să devină victime colaterale în scandalul Clotilde Armand-Romprest. Nicuşor Dan a intervenit pentru a rezolva, temporar, problema

Nicușor Dan poate finanța adăpostul doar 1 – 2 luni

Nicuşor Dan intervine în scandalul dintre primăria Sectorului 1 şi Romprest pentru a salva câinii de la adăpostul aflat în subordinea lui Clotilde Armand. „

În contextul problemelor care au apărut între compania Romprest Service și Primăria Sectorului 1 și pentru a nu risca să rămână fără îngrijire câinii de la adăpostul Odăi, am solicitat ca ASPA (din subordinea Primăriei Capitalei) să asigure serviciul, astfel încât animalele fără stăpân să fie protejate. Am primit mai multe semnale și din partea unor ONG-uri pentru a colabora, în sensul asigurării, în continuare, a adăpostului, hranei și îngrijirii acestora.

Primăria Capitalei poate finanța acest adăpost, pentru o perioadă de 1-2 luni. În acest interval se pot găsi soluții pe termen lung. Orice s-ar întâmpla în relațiile contractuale dintre administrația publică și un agent economic sau altul, animalele fără stăpân nu trebuie să aibă de suferit”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Războiul dintre Clotilde Armand şi Romprest riscă să facă victime colaterale: 750 de câini fără stăpân sunt în pericol să-şi piardă adăpostul

După ce primarul general al Capitalei a anunţat o măsură pentru salvarea adăpostului de câini de la Odăi, victimă în conflictul dintre primarul Sectorului 1 şi Romprest, Clotilde Armand îi dă o replică sarcastică lui Nicuşor Dan, chiar într-un comentariu pe Facebook.
„Ne bucurăm pentru colaborare. Ar fi fost și mai frumos să participați vineri la Primăria Sectorului 1 unde s-a propus exact ceea ce ați scris aici. Poate răspundeți în viitor acestor solicitări. Numai bine”, a comentat Clotilde Armand la postarea lui Nicuşor Dan.

Scandalul banilor pentru spitalele din Sectorul 1

În ceea ce priveşte finanţarea spitalelor, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a publicat, joi seară, un mesaj pe Facebook prin care anunţă că va administra proiectele de care alte instituţii publice nu mai vor să se ocupe, dacă i se vor asigura banii necesari. Mesajul face referire la cele patru spitale din Sectorul 1 care nu vor mai fi administrate de Primăria Sector 1. „Înțeleg că există dorința, în ultima vreme, a transferului unor obiective dificil de administrat, către Primăria Capitalei.

Eu sunt absolut deschis să administrez cât mai multe lucruri care privesc calitatea vieții bucureștenilor, doar să fie asigurată finanțarea către Primăria Municipiului București pentru asta. Dacă cineva nu se poate ocupa de aceste proiecte și instituții din Capitală, atunci eu declar că vreau să le administrez împreună cu echipa Primăriei, cu condiția să ni se asigure banii necesari.” a transmis Nicuşor Dan pe Facebook.

Consiliul Local al Sectorului 1 a avut pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri un proiect de hotărâre care prevede transmiterea din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenurilor şi clădirilor aferente a 4 spitale în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti.

Romprest ar putea să nu mai ridice gunoiul în sectorul 1

Romprest a notificat Consiliul Local al Sectorului 1 că ar putea limita temporar serviciul de salubrizare din 11 februarie, menţionând că autoritatea contractantă încalcă obligaţiile contractuale care îi revin.