Ciucă, întâlnire cu președinta Parlamentului European. Alegerile, principalul subiect de discuție

Ciucă, întâlnire cu președinta Parlamentului European. Alegerile, principalul subiect de discuție Nicolae Ciucă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Nicolae Ciucă s-a văzut cu Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, care participă la congresul PPE, pentru a discuta despre strategia pentru următoarele alegeri europarlamentare.

Astăzi, Nicolae Ciucă s-a văzut cu Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, care participă la congresul PPE. Cei doi au discutat despre strategia pentru următoarele alegeri europarlamentare. Premierul a declarat că miza alegerilor din iunie este păstrarea într-o poziție fruntașă a forțelor pro-europene.

Nicolae Ciucă, despre discuția cu Roberta Metsola

„M-am revăzut astăzi la București cu Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, care participă la congresul PPE. Ideea principală a discuției a fost strategia pentru următoarele alegeri europarlamentare. Ca populari europeni, credem că aceasta va fi cea mai bună evaluare a modului în care instituțiile europene abordează problemele curente.

În ultimii ani, în Europa a crescut un val de politicieni și formațiuni extremiste, cu un discurs anti-european. Miza alegerilor din iunie este păstrarea într-o poziție fruntașă a forțelor pro-europene. Doar așa, noul Parlament European și viitoarea Comisie pot continuă să ia măsuri bazate pe valorile pe care este construită UE”, a spus Ciucă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Răspândirea dezinformărilor, alt subiect de discuție

Premierul a mai spus că a discutat cu Roberta Metsola despre fenomenul răspândirii dezinformărilor și manipulărilor pe rețelele sociale și că există soluții.

„Am discutat și despre fenomenul îngrijorător al răspândirii dezinformărilor și manipulărilor pe rețelele sociale. Concluzia noastră este că le putem combate arătând cetățenilor beneficiile apartenenței la Uniunea Europeană și soluțiile pentru depășirea provocărilor economice din prezent”, a scris premierul pe Facebook.

PPE

Sursa foto: LCVA | Dreamstime.com

Congresul Partidului Popular European la București

Înaintea începerii Congresului PPE, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a subliniat că acesta este unul dintre cele mai relevante evenimente politice din Europa, organizat de către Partidul Național Liberal. Beneficiile aduse țării noastre de către PPE sunt în primul rând de ordin financiar. Astfel, prin intermediul PNRR, Comisia Europeană a alocat deja 9,4 milioane de euro către țară. O sumă care a fost obținută cu sprijinul liberalilor și al altor membri ai Partidului Popular European.

Comisarul European din partea PNL, Adina Vălean, a declarat la rândul ei că România câștigă prestigiu și reputație.

„Decizia celei mai mari familii politice europene de a veni la Bucureşti are la bază caracterul puternic pro-european al tuturor deciziilor luate de România şi de PNL în ultimii ani. Congresul PPE la Bucureşti reprezintă şi un semn de solidaritate al UE cu România şi cu statele aflate în vecinătatea războiului declanşat de Rusia în Ucraina”, a spus ea.