Evenimentul Zilei > Politica > Nicolae Ciucă, mesaj pentru partenerii de guvernare de la PSD. Când se va schimba premierul
Nicolae Ciucă, mesaj pentru partenerii de guvernare de la PSD. Când se va schimba premierul

Nicolae Ciucă, mesaj pentru partenerii de guvernare de la PSD. Când se va schimba premierul

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a dat asigurări că acordul prin care s-a format coaliția va fi respectat. Șeful Executivului a explicat faptul că declarația deputatului liberal Alexandru Muraru, care a sugerat că PNL va avea funcția de premier și după mai 2023 a fost o simplă opinie personală.

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a dat asigurări social-democraților că din mai, anul viitor, PSD va deține funcția de premier.

„Ceea ce vă pot spune cu certitudine este că, în acest moment, rotația la funcția de premier se va produce pe 25 mai, așa cum am stabilit în momentul în care s-a coagulat această coaliție. Ceea ce au apărut ca opinii, a fost doar o opinie, noi discutăm cu realitatea faptelor, realitatea angajamentelor, iar în realitate așa urmează să se întâmple”, a spus Nicolae Ciucă, scrie Digi24.

La începutul lunii, deputatul PNL de Iași, Alexandru Muraru, a precizat că schimbarea premierului înainte de alegeri, în plin conflict la granițele României, nu ar fi un semnal bun.

Scandal în coaliție pentru o opinie

„(…) Şi Marcel Ciolacu a spus la un moment dat, înainte ca premierul Nicolae Ciucă să fie şi preşedinte PNL că dacă lucrurile merg bine în coaliţie şi la guvernare nu este sigur că va mai fi realizată rotativa”, a declarat liderul PNL Iași în acea perioadă.

În urma declarațiilor, PNL a precizat clar că nu există nicio intenție de a încălca cuvântul în privința cedării funcției de premier către liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, așa cum s-a agreat în coaliție.

Președintele PSD a declarat, imediat după declarația lui Alexandru Muraru, că dacă nu se va face rotativa vor fi organizate alegeri anticipate.

Alina Gorghiu a reacționat la declarațiile lui Muraru, precizând că PSD nu trebuie să-și facă griji cu privire la opinia unui membru PNL.

„E o declaraţie care aparţine unuia dintre colegi, însă trebuie să ştiţi că PNL este un partid foarte serios şi când ne-am asumat această coaliţie am făcut-o ştiind care este parcursul la care ne-am angajat”, a precizat Alina Gorghiu în urmă cu ceva timp.

Reamintim că din mai 2023, prim-ministrul va fi de la PSD, iar cei de la PNL vor avea ministerul Finanțelor și ministerul Transporturilor. Totodată, Justiția ar urma să treacă la PSD.