Evenimentul Zilei > Politica > Scandal între PNL și PSD, după schimbarea directorului Portului Constanța. Marius Horia Ţuţuianu: „Este înduioşător cum liberalii ţin cu dinţii de un post de director”
Scandal între PNL și PSD, după schimbarea directorului Portului Constanța. Marius Horia Ţuţuianu: „Este înduioşător cum liberalii ţin cu dinţii de un post de director”

Scandal între PNL și PSD, după schimbarea directorului Portului Constanța. Marius Horia Ţuţuianu: „Este înduioşător cum liberalii ţin cu dinţii de un post de director”

După schimbarea fostului director Florin Goidea cu Florin Vizan, liberalii au criticat în termeni duri această decizie, cerând explicații. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că lucrurile în port nu funcționau cum trebuie, iar directorului Goidea i-a expirat mandatul.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul PSD ,Marius Horia Țuțuianu, a precizat că „s-a încins tărâța liberală”, după schimbarea directorului general de la Compania Națională Administrația Porturilor  Maritime Constanța (CNAPMC).

Fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Constanța le-a reamintit celor din PNL că mandatul directorului a expirat pe 15 august.

(…) Dau în clocot neuronii şi sinapsele PNL-iste! Atât de tare, că nu se dumiresc de ce a fost schimbat directorul general de la CNAPMC. Este aşa de greu pentru aceşti “stimabili” să se dumirească, în condiţiile în care mandatul directorului CNAPMC a expirat din data de 15 august? Sincer vorbind, nici nu putem să avem pretenţii de la cei trei specialişti de la PNL Constanţa, care s-au dovedit a fi incapabili să vadă că activitatea din Portul Constanţa a fost bramburită la momentul la care navele şi tirurile încărcate cu cereale l-au luat cu asalt!”, a scris deputatul social-democrat.

„Portul Constanţa are probleme, dar- habarnişti cum sunt- liberalii de pe valea acestuia nu pot să le vadă”

De asemenea, Horia Țuțuianu a mai precizat că „specialiștii” din PNL nu au văzut cu adevărat problemele cu care se confruntă Portul Constanța.

„(…) nu au văzut imaginile cu vapoarele ancorate în radă pentru că nu aveau loc la chei? Sau, poate, purtau ochelari de cal PNL-ist atunci când, identificat fiind locul, au trecut săptămâni bune până când au fost trasate nişte dungi pentru amenajarea unei parcări la Poarta 9. Timp în care sute de tiruri au aşteptat ore în şir ca să ajung în port, formându-se cozi inclusiv pe autostrada care duce spre Portul Constanţa! Ca să nu mai spunem şi că cealaltă parcare se află, de mai bine de două luni, în faza… documentaţiilor”, a mai spus deputatul PSD.

În încheierea mesajului său, Horia Țuțuianu a afirmat că liberalii erau ocupați să numere „petalele florilor crescute printre vagoanele ruginite”, în timp ce ministrul Transporturilor a rezolvat problema trenurilor abandonate.

„(…) Până una alta, un lucru este clar: directorului general de la CNAPMC i-a expirat mandatul. Este înduioşător cum liberalii ţin cu dinţii de un post de director. În rest, sperăm să mai scadă temperaturile! Nu de altceva, dar teamă ne este că Huţucă, Bourceanu, Cruşoveanu, başca alţi PNL-şti de “nădejde” vor face apoplexie! Politică…”, a conchis deputatul PSD.

Marcel Ciolacu a precizat că schimbarea directorului la Portul Constanța nu a fost politică, fiind vorba despre expirarea unui mandat.