Evenimentul Zilei > Politica > Nici măcar UDMR nu mai are încredere în puterea PNL: „Nu ştiu pe ce se bazează colegii noştri”
Nici măcar UDMR nu mai are încredere în puterea PNL: „Nu ştiu pe ce se bazează colegii noştri”

Nici măcar UDMR nu mai are încredere în puterea PNL: „Nu ştiu pe ce se bazează colegii noştri”

UDMR și-a pierdut încrederea în capacitatea partenerilor de coaliție, din PNL, de a obține voturile necesare trecerii guvernului Ciucă prin Parlament.

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat că nu vede, în acest moment, de unde ar putea veni cele 234 de voturi necesare pentru învestirea guvernului minoritar PNL-UDMR. Kelemen Hunor nu este favorabil nici organizării unor alegeri anticipate. În opinia sa, acestea ar fi câștigate de PSD cu peste 40%, iar AUR va ajungr la un nivel mult peste ceea ce va fi bine pentru România.

În acest condiții Kelemen Hunor a declarat că prima sa opţiune a fost şi rămâne refacerea coaliţiei cu USR. Liderul UDMR îi acuză pe liberali că pun deasupra interesului public propriile orgolii lezate.

„Eu nu ştiu pe ce se bazează colegii noştri care spun că mergem cu guvern minoritar şi vom obţine votul necesar pentru a învesti guvernul. Dacă fiecare se gândeşte doar la orgoliul lezat şi la interesul de partid, atunci nu va trece, că nu are cum să treacă. Dacă se gândeşte la o perspectivă mai largă – negociem pe parcurs – atunci va trece”, a declarat Kelemen Hunor.

UDMR nu are încredere că guvernul va trece

În aceste condiții, liderul UDMR consideră că PNL nu are de unde să strângă cele 234 de voturi necesare învestirii unui nou guvern. Mai ales că USR și PSD au anunțat că nu vor vota un guvern minoritar. El nu a exclus, însă, ca negocierile să continue, iar până săptămâna viitoare să fie strânse voturile necesare.

„În acest moment eu nu văd cele 234 de voturi, dar, până săptămâna viitoare – marţi miercuri când se votează – se mai poate discuta”, a adăugat liderul UDMR.

sursa foto: EVZ

Kelemen Hunor se teme de anticipate

Pe de altă parte, liderul UDMR se teme de anticipate, nefiind foarte sigur că partidul său va mai fi într-un viitor parlament. Kelemen Hunor spune că acestea nu vor schimba cu nimic structura actualului Parlament. Astfel, în vreme ce PSD va obține peste 40% având în vedere criza politică, AUR ar putea ajunge la un nivel foarte ridicat.

„Se poate ajunge la anticipate, dar anticipatele nu vor schimba nimic. Va fi aceeaşi structură a Parlamentului – cu un PSD peste 40%, cu un AUR sărit mult peste ceea ce cred eu că e bine pentru România, cu USR, PNL slăbite extrem de mult şi cu noi – sper că vom fi acolo unde suntem şi acum”, a mai spus Kelemen Hunor.