UPDATE – Președintele Camerei Deputaților le-a scris colegilor de partid să rămână în București, întrucât sâmbătă va avea loc o ședință a Parlamentului penru învestirea Guvernului.

El a precizat că ședința se va desfășura cu reguli sanitare stricte, pentru a se preveni infectarea cu coronavirus.

Dar, a precizat Ciolacu, ese important ca ședința să se desfășoare cât mai curând, pentru că de săptămâna viitoare clădirea Parlamentului a putea fi închisă și pusă în carantină.


Potrivit unor surse politice citate de Digi24, șeful statului îl va propune, din nou, pe liderul PNL Ludovic Orban pentru a forma o echipă guvernamentală și a reuși să strângă voturile necesare.

Informația ar fi fost dată chiar de președintele Iohannis, care le-ar fi spus acest lucru reprezentanților PSD. Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, după consultări, că nici măcar nu mai contează numele celui desemnat și că important este să avem urgent un guvern cu puteri depline.

Întrebat dacă PSD va vota un guvern condus de Ludovic Orban, Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a spus: „Vom vota un guvern stabil în România. În acest moment nu se mai discută persoana, vorbim de un guvern”.

Ciolacu a adăugat că şedinţa de plen a Parlamentului pentru învestire poate fi organizată. Întrebat dacă această şedinţă poate avea loc şi fără liberali, liderii PNL intrând în izolare din cauza unui caz de coronavirus, liderul interimar al PSD a spus că da.

Știre în curs de actualizare