Evenimentul Zilei > Politica > News Alert! Iohannis dă cu pumnul în masă. „Să clarifice de urgență”
News Alert! Iohannis dă cu pumnul în masă. „Să clarifice de urgență”

News Alert! Iohannis dă cu pumnul în masă. „Să clarifice de urgență”

Marți, la conferința de presă organizată la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a declarat că așteaptă clarificări urgente cu privire la contradicțiile instituțiilor referitoare la rata infectării în București.

„E ciudat că două instituții guvernamentale dau rezultate diferite. E nevoie urgentă de corelare a datelor și aștept ca guvernul să clarifice aspectele de urgență”, a răspuns Iohannis, întrebat de jurnaliști cu privire la contradicțiile instituților referitoare la rata infectării în București.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și Grupul de Comunicare Strategică se contrazic în legătură cu rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile de la nivelul municipiului București, fiecare dintre cele două instituții prezentând cifre diferite.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) arată, în raportul privind situaţia infectărilor cu noul coronavirus în săptămâna 5-11 octombrie, că rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile a ajuns, în București, de 3,11 la mia de locuitori. Conform raportului INSP, Bucureştiul este singurul oraş din ţară care a depăşit această rată a infectărilor.

Pe de altă parte, Grupul de Comunicare Strategică anunța luni că rata infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este de 2,66 în București. Acest indice este raportat la o populație de 2.151.665 de locuitori.

Prefectul vorbește de o eroare de comunicare

Prefectul Municipiului București, Gheorghe Cojanu, a declarat că informația furnizată de INSP este eronată și că instituția va reveni cu o rectificare. El a precizat că rata reală este cea prezentată de GCS. Prefectul a precizat că această eroare vine din informațiile legate de mărimea populației, care în statisticile INSP nu corespund situației reale. Prefectul a precizat că în București sunt mulți proprietari de locuințe care nu au domiciliul în Capitală și care locuiesc în alte județe.

„Raportarea de astăzi este la populația de aproximativ 2.153.000 de locuitori. Cei de la INSP au confirmat că este o greșeală și că au calculată o rată eronată și că o vor rectifica”, a precizat prefectul Gheorghe Cojanu.

Situație critică în Capitală 

În ultimele 24 de ore, la nivelul municipiului București au fost înregistrate un număr de 499 de noi cazuri de infecție cu noul coronavirus, după cum anunță Grupul de Comunicare Strategică, într-un comunicat de presă. În ultima perioadă, aproape zilnic au fost înregistrate peste 400 de infectări cu coronavirus în Capitală. În ultima săptămână, cele mai multe cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate la nivelul municipiului București – 3,561.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: