Evenimentul Zilei > Actualitate > News Alert! Fără precedent în istorie. Primarul de Iași cere ajutorul MAI pentru a opri pelerinii care vin la Sf. Parascheva
News Alert! Fără precedent în istorie. Primarul de Iași cere ajutorul MAI pentru a opri pelerinii care vin la Sf. Parascheva

News Alert! Fără precedent în istorie. Primarul de Iași cere ajutorul MAI pentru a opri pelerinii care vin la Sf. Parascheva

Mihai Chirica, primarul din Iași, este disperat de situația periculoasă care s-ar putea crea doată cu sosirea pelerinilor așa că a apelat la M.A.I. pentru a remedia situația.

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a anunţat, luni, că a cerut Ministerului de Interne să preîntâmpine, prin intermediul prefecturilor, organizarea de convoaie auto care să vină la Iaşi cu pelerini de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.

Chirica a anunțat că nu vor fi asigurate locuri de parcare și nici nu va fi oprită circulația, iar în plus nu se organizează Serbările Iașiului, nu vor fi focuri de artificii, nici sărbătoarea vinului, nici târgul meșteșugarilor și nici masa pelerinilor de după slujba din 14 octombrie.

Mihai Chirica a spus că pericolul răspândirii coronavirusului este ridicat şi că primăria nu va asigura parcarea autocarelor cu credincioşi care vor veni la Iaşi în perioada următoare.

Nu se organizează nicio sărbătoare!

„În acest an nu organizăm Sărbătorile Iaşiului. Ceea ce se face este ca o formă de prevenţie care să preîntâmpine sosirea unui număr mare de pelerini. Este dreptul legitim al oricărui cetăţean de a se deplasa, dar noi luăm toate măsurile necesare pentru a evita riscul epidemiologic.

Nu va fi foc de artificii, nu va fi sărbătoarea vinului, nici târgul meşteşugarilor. Nu se vor organiza acte de comerţ. Şi asta pentru că s-a constatat o creştere alarmantă a numărului de infectări.

Vom lua măsuri pentru a preîntâmpina apariţia unor grupuri de cetăţeni din România sau din Iaşi care vor dori să ajungă pe la raclă. Am cerut Ministerului de Interne să transmită către toate prefecturile din ţară să preîntâmpine organizarea de convoaie care se îndreaptă spre Iaşi”, a afirmat edilul Mihai Chirica, citat de G4media.

Apel puternic către credincioși

„Noi nu asigurăm locuri de parcare pentru autocare. Deci nu veniţi pentru că va fi foarte greu să găsiţi locuri de parcare. Nu închidem circulaţia. Nu vă hazardaţi, pentru că nu asigurăm condiţii ca în anii precedenţi”, a subliniat primarul Mihai Chirica.

El a spus că rândul pelerinilor care se va forma pe străzile din jurul Catedralei Mitropolitane „va fi construit în aşa manieră încât să nu intre în contact cu nicio curte”.

„Vom asigura împreună cu Mitropolia materiale dezinfectante. Vom avea voluntari care vor trece pe la fiecare pelerin pentru a se dezinfecta. Vor fi montate corturi epidemiologice din 300 în 300 de metri, acolo vor primi apă şi hrană. Nu va mai fi nici masa pelerinilor de după slujba de pe 14 octombrie.

Slujba se va desfăşura într-un perimetru închis şi nu vor fi decât 500 de scaune puse la dispoziţie de primărie. Facem apel la ieşeni să nu se îmbulzească în această perioadă spre Catedrala Mitropolitană. Să le dăm voie celor din afara Iaşiului, pentru că noi avem ocazia să ne ducem la sfântă şi în alte momente ale anului”, a precizat primarul Mihai Chirica.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: