Evenimentul Zilei > International > News Alert. Atac armat la o școală din Rusia. Numărul morților a crescut la nouă, iar al răniților la 20. UPDATE
News Alert. Atac armat la o școală din Rusia. Numărul morților a crescut la nouă, iar al răniților la 20. UPDATE

News Alert. Atac armat la o școală din Rusia. Numărul morților a crescut la nouă, iar al răniților la 20. UPDATE

Un elev ar fi fost ucis, iar alți nouă au fost răniți într-un atac armat asupra unei școli dintr-un oraș din Rusia. Potrivit informațiilor preliminare, un bărbat înarmat a intrat în școala din Izhevsk și a început să tragă. Pe lângă copii, gloanțele au lovit și un agent de pază care, de asemenea, nu a supraviețuit.

UPDATE: Conform datelor prezentate de autoritățile din Rusia, numărul persoanelor moarte în atacul armat de la Ijevsk a crescut. Conform informațiilor furnizate de autorități, ar fi vorba despre cel puțin nouă morți și alți 20 de răniți. Postul de televiziune Nexta relatează că ar fi vorba despre cinci elevi, doi profesori și doi paznici care ar fi fost uciși de atacator. Pe rețelele sociale au apărut informații conform cărora atacatorul ar fi fost un soldat mobilizat care nu voia să meargă la război în Ucraina. El a deschis focul în școală, după care s-a sinucis.


Un elev și un agent de pază de la o școală dintr-o localitate din Rusia, Ijevsk, ar fi fost uciși într-un atac armat. De asemenea alți nouă elevi ar fi fost răniți de împușcături, conform primelor informații. Elevii au reușit să se adăpostească într-un birou, unde s-au baricadat de frica atacatorului.

Postul de televiziune Nexta, relatează că mai multe împușcături au fost auzite, în această dimineață la Școala nr. 88 din localitatea Ijevsk.

Conform primelor informații, în cele din urmă acesta s-ar fi sinucis, la rându-i.

Autoritățile au intervenit la locul atacului

Informația a fost confirmată și de publicația Newsistaan care prezintă mai multe filmări de la locul incidentului. În zonă a ajuns și guvernatorul regiunii, mai multe ambulanțe, dar și reprezentanți ai serviciilor speciale. Presa vorbește despre victime, fără să prezinte numărul exact și starea acestora.

Școala care a fost atacată este situată în centrul orașului Ijevsk, în apropierea clădirilor guvernamentale. Aici activează în jur de 1.000 de elevi și 80 de profesori. Ijevsk are o populație de aproximativ 650.000 de locuitori.

Știre în curs de actualizare.