Atac armat sângeros asupra unui autobuz școlar! Doi copilași au murit pe loc

Atac armat sângeros asupra unui autobuz școlar! Doi copilași au murit pe loc Atac armat Helsinki. Sursa foto: Arhiva EVZ

Vineri seara, un grup de elevi a trecut printr-un moment groaznic, atunci când un atacator a deschis focul asupra autobuzului în care aceștia se aflau. Din primele informații se pare că au fost înregistrate trei decese, doi copii și șoferul.

Poliția locală din Kosovo a anunțat un incident care s-a soldat cu moartea a trei persoane. Vineri seara, un bărbat a deschis focul asupra unui autobuz plin cu elevi. Doi dintre aceștia, un băiat și o față s-au stins din viață. Printre persoanele decedate se află și șoferul, notează AFP.

În urma atacului armat, un alt elev de 14 ani a fost rănit. Conform informațiilor oferite de Skender Dreshaj, responsabilul unui spital din apropierea locului atacului, starea elevului este una stabilă.

Atacatorul a deschis focul asupra elevilor cu un pistol-mitralieră AK47. Potrivit presei locale, bărbatul care a atacat autobuzul purta mască. Motivele care au dus la acest gest și implicit uciderea a trei persoane rămân neexplicate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autobuzul era plin de elevi, aceștia întorcându-se de la școală, a declarat pentru RTK primarul satului Gllogjan (centru), Mustafa Selmani.

Atacatorul a scăpat, iar președintele Kosovo, Vjosa Osmani, îndeamnă poliția să îl găsească pe bărbat cât mai repede și să îl ducă în fața justiției pentru a plăti pentru faptele sale. “Atacarea unui autobuz cu elevi este o lovitură dată securității și ordinii”, este mesajul postat de aceasta pe pagina de Facebook.

Atac armat în centrul Ierusalimului! Atacatorul a fost omorât

Weekendul trecut, duminică, un alt atac armat a avut loc în Centrul Vechi al orașului Ierusalim. În urma acestuia, o persoană și-a pierdut viața, iar alte trei au fost rănite. Incidentul a avut loc în apropiere de Muntele Templului, numit de musulmani Sanctuarul nobil. Una dintre victime, care avea circa 30 de ani, a decedat la spitalul Hadassah din Ierusalim, a menționat pentru France Presse această instituție.

Atacatorul a fost împușcat mortal de către forțele de ordine. Despre acesta se crede că ar fi palestinian. Asupra sa, poliția a găsit și un cuțit.

Un purtător de cuvânt al poliției citat de Reuters a afirmat că doi dintre răniți, inclusiv cel decedat ulterior, erau civili, iar ceilalți doi sunt polițiști, conform sursei citate.