Atac armat în plină stradă. Forțele de forță au intervenit de urgență. Atacatorul a fost omorât

Atac armat în plină stradă. Forțele de forță au intervenit de urgență. Atacatorul a fost omorât sursa: arhivă EVZ

Un bărbat a deschis focul în Centrul Vechi al orașului Ierusalim, a omorât o persoană și a rănit alte trei, apoi a fost anihilat de forțele de ordine israeliene.

Un cetăţean israelian a fost ucis şi alţi trei răniţi într-un atac cu armă de foc produs duminică în Oraşul Vechi din Ierusalim, au anunţat surse spitaliceşti, conform Agerpres. Atacatorul a fost împuşcat mortal de forţele de securitate.

A deschis focul și a fost omorât de forțele de securitate care au intervenit prompt. Avea asupra lui și un cuțit

Potrivit poliţiei, atacatorul, despre care se crede că era palestinian, era înarmat de asemenea cu un cuţit.

Serviciile de salvare au menţionat că incidentul a avut loc în apropiere de Muntele Templului, numit de musulmani Sanctuarul nobil. Una dintre victime, care avea circa 30 de ani, a decedat la spitalul Hadassah din Ierusalim, a menţionat pentru France Presse această instituţie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un purtător de cuvânt al poliţiei citat de Reuters a afirmat că doi dintre răniţi, inclusiv cel decedat ulterior, erau civili, iar ceilalţi doi sunt poliţişti, conform sursei citate.

În luna mai a acestui an, doi cetățeni israelieni au fost răniți într-un atac terorist petrecut într-o zonă problematică din Ierusalim, unde recent au avut loc mai multe proteste. Potrivit poliției, atacatorul, un militant islamist palestinian, a fost împușcat mortal.

Un atac extrem de sângeros în luna mai a acestui an

Conform autorităților, cei doi bărbați, dintre care un soldat, au fost înjunghiați în plină stradă, în partea de sus a corpului. Polițiștii ajunși la fața locului au fost nevoiți să îl împuște pe atacator, care a decedat ulterior.

Atât soldatul, cât și civilul, ambii cu vârste de aproximativ 20 de ani, au suferit răni moderate și au fost transportați la centrul medical Hadassah pentru îngrijiri medicale.

Atacul s-a petrecut în jurul prânzului, în zona Haim Barlev, în apropierea sediului central al Poliţiei israeliene din Ierusalim. Acela a fost primul atac terorist produs în Ierusalim după armistiţiul semnat de Israel şi organizaţia islamistă Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza.