Focuri de armă într-un liceu din Statele Unite. Un elev a fost rănit! Polițiștii îl caută pe atacator

Focuri de armă într-un liceu din Statele Unite. Un elev a fost rănit! Polițiștii îl caută pe atacator Sursa foto: dreamstime.com

Un elev de la liceul Mount Tabor din Winston-Salem, Carolina de Nord, a fost împușcat în campus în timpul cursurilor miercuri după-amiază. Suspectul e încă în libertate.

Un apel la numărul de urgență 911 a pus în alertă poliția în jurul orelor 13. 00. Cum se semnalau focuri de armă la liceul Mount Tabor din Winston-Salem cu puțin, oamenii legii au intervenit în viteză. Prea târziu, însî, atacatorul nu a mai fost de găsit.

Victima a fost transportată la spital

Puțin înainte de ora 14.00, reprezentanții poliției au declarat că un student a fost împușcat, iar suspectul e deocamdată în libertate.

Elevul rănit a fost transportat la spital, dar nu există informații despre starea în care se află

Ne puteți urmări și pe Google News

Imediat după ce au fost auzite focurile de armă, Liceul Mount Tabor a fost blocat. Și în acest moment există mari efective de poliție la fața locului. Mai mult, alte câteva școli din apropiere au fost blocate „din precauție”. „Nu a mai existat niciun alt incident”, a anunțat Biroul șerifului din comitatul Forsyth.

Clipe de disperare pentru părinți

Între timp, părinții fac eforturi disperate să intre în legătură cu copiii lor. Pentru că nu li s-a permis accesul spre campus, oamenii și-au parcat mașinile unde au putut la câtecva străzi de liceu.

Biroul șerifului din comitatul Forsyth i-a îndrumat pe părinți să meargă să-și ia copiii de la Harris Teether și nu de la Robinhood YMCA așa cum s-a anunțat ceva mai devreme.

„Va dura ceva timp până își vor putea lua copiii acasă, deoarece elevii sunt transportați în etape”, a anunțat biroul șerifului din județul Forsyth.

Biroul șerifului decretat o interdicție de zbor în zona în care a avut loc atacul și i-a averizat pe cei care încearcă să obțină imagini cu ajutorul dronelor, informează Daily Mail. Atacurile de acest fel nu sunt o raritate în SUA. Unul dintre cele mai sângeroase s-a petrecut pe 16 aprilie 2007, când 32 de persoane, printre care şi profesorul  Liviu Librescu, şi-au pierdut viaţa în campusul universităţii Virginia Tech din oraşul Blackburg, Virginia,. Autorul atacului era un student sud-coreean de 23 de ani, Cho Seung-Hui, care, după ce a ucis 32 de persoane şi a rănit alte 15, s-a sinucis.