Atac armat soldat cu morți și răniți! Incidentul a avut loc în plină zi, într-un centru comercial

Atac armat soldat cu morți și răniți! Incidentul a avut loc în plină zi, într-un centru comercial Sursa foto: REUTERS/Shannon Stapleton

Luni după-amiază, un apel telefonic a zguduit poliția locală din Boise, nord-vestul Statelor Unite. Un atac armat a avut loc într-un centru comercial. Două persoane și-au pierdut viața și alte patru au fost rănite.

Ryan Lee, șeful poliției din Boise, SUA, a oferit detalii despre incident în cadrul unui briefing de presă. Acesta susține că, cel mai probabil, atacatorul a acționat singur, iar siguranța cetățenilor nu mai este în pericol. Presupusul trăgător a fost reținut de către organele legii, după un schimb de focuri desfășurat imediat după sosirea forțelor de ordine la fața locului.

Oficialul a declarat că organele legii au fost anunțate cu privire la incident în jurul orei 13.50 (19.50 GMT). Printr-un apel la numărul de urgențe, o persoană a susținut că s-au auzit focuri de armă într-un centru comercial din Boise, capitala şi cel mai mare oraş din statul Idaho. Cel care a sunat la poliția a declarat că "cel puţin o persoană a fost împuşcată".

Ne puteți urmări și pe Google News

Echipele forțelor de ordine s-au deplasat imediat la fața locului, iar presupusul trăgător era încă acolo. A avut loc un schimb de focuri de armă între suspect și organele legii, acțiune soldată cu rănirea unuia dintre polițiștii aflați în intervenție.

"În acest stadiu, nu suntem în măsură să sugerăm vreun motiv" pentru actul suspectului, a afirmat şeful poliţiei, estimând că "ar fi într-adevăr foarte prematur să facem vreo presupunere".

În cadrul briefingului de presă, șeful poliției nu a oferit detalii legate de identitatea celor doi morți și nici despre cât de gravă este starea de sănătate a celor patru persoane rănite în timpul atacului.

Poliția din SUA are parte destul de des de atacuri armate. De-a lungul timpului ele au avut loc peste tot: în școli, în supermarketuri, pe stradă, însă cel mai des întâlnite sunt cele la locul de muncă.

Circulația armelor este una destul de liberă în Statele Unite, orice persoană putând pune mâna pe o armă de foc. S-au făcut multe apeluri pe această temă, inclusiv președintele Joe Biden cerând să fie înăsprite controalele cu privire la circulația lor.