Nesimțire crâncenă la Ambulanță! Cu bolnavul în mașină, au oprit să culeagă flori de soc de pe marginea drumului

Nesimțire crâncenă la Ambulanță! Cu bolnavul în mașină, au oprit să culeagă flori de soc de pe marginea drumului Ambulanță. Sursa: arhiva EVZ

În județul Bihor, o asistentă de pe ambulanță a decis să-și lase pacientul în autospecială pentru a culege flori de soc de pe marginea drumului.

O asistentă de pe ambulanță a fost filmată, în județul Bihor, în timp ce culegea flori de soc de pe marginea drumului, în timp ce un pacient se afla în autospecială. Femeia nu este la prima abatere, ea fiind filmată în urmă cu ceva ani în timp ce fuma în ambulanță.

De asemenea, colegul ei a fost surprins, în urmă cu o lună, în timp ce își făcea cumpărăturile în timpul serviciului.

Un fost angajat al SAJ Bihor, ce a fost concediat în urmă cu trei ani, după ce a fost prins în timp ce își spăla mașina în timpul serviciului, a făcut o sesizare la Ministerul Sănătății, pentru a se asigura că cei doi vor fi sancționați.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conducerea SAJ Bihor a început o investigație

Managerul Ambulanței Bihor, Liciniu Venter, a declarat că cei doi aveau pacienți în ambulanță.

„Pacienții erau de cod galben, ceea ce înseamnă că viața lor nu era în pericol iminent, dar putea să intervină o situație de pericol. Dar cazul este unul grav. Ambulanțierul care a fost la cumpărături a spus că a fost rugat de pacient să-i cumpere ceva. Acolo s-a încheiat ancheta și s-a aplicat o sancțiune cu diminuarea salariului cu 10% pe 3 luni. Aceeași sancțiune a primit-o și asistenta”, a declarat Liciniu Venter.

De asemenea, managerul Ambulanței Bihor a mai spus că asistenta a recidivat la scurt timp în care ea a fost surprinsă la cules de soc. În momentul în care a început ancheta disciplinară, femeia a intrat în concediu de boală.

Managerul a mai spus că asistenta riscă desfacerea contractului de muncă, scrie Digi24.ro.

La începutul lunii, în Dolj, un medic, ambulanțier și un intermediar au fost prinși în flagrant în timp ce luau mită pentru eliberarea unui certificat fals de vaccinare.

Clienții ofereau între 100 și 250 euro pentru un certificat de vaccinare cu un vaccin în doză unică, fără vaccinare reală.