Nepotul lui Emil Boc, condamnat. Ce a făcut omul de afaceri

Nepotul lui Emil Boc, condamnat. Ce a făcut omul de afaceri

Alexadru Ioan Boc a fost codamnat cu suspendare după ce a amenințat un judecător care refuzase să îi ridice măsura controlului judiciar. Gestul a venit în momentul în care omul de afaceri era judecat într-un al doilea dosar pentru hărțuire și distrugere.

Omul de afaceri Alexadru Ioan Boc, neputul lui Emil Boc a fost condamnat la șase luni de închisoare pentru ultraj. El a fost acuzat că a amenințat cu moartea un magistrat de la Judecătoria Cluj Napoca care a respins cererea sa de revocare a măsurii controlului judiciar. Magistrații de la Judecătoria Turda au considerat că mesajele nu reprezintă amenințării ci injurii și alte acte de violență. Sentința nu este definitivă.

Incidentul care i-a adus un nou dosar penal lui Alexadru Ioan Boc a avut loc în timp ce era judecat într-o altă cauză pentru hărțuire și distrugere. În acest caz victima este o avocată. Inculpatul a primit în acest dosar tot o pedeapsă cu suspendare și o amendă penală de 4500 de lei  care a fost achitată. Instanța a contopit cele două pedepse, astfel că nepotul lui Emil Boc a primit în final o condamnare de 8 luni și 20 de zile închisoare cu suspensare.

Nu și-a recunoscut faptele

În sentința Judecătoriei Turda se amenționează că sentința a fost dată fătă recunoașterea vinovăției.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În baza art.39 al. 2 şi 10 cod procedură penală condamnă pe inculpatul B I A , , la pedeapsa de: 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj judiciar, prev. de art. 279 alin. 2 din Cod penal rap. la art. 206 alin. 1 din Cod penal. Interzice inculpatului ca pedeapsă complementară dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a comunica cu persoana vătămată T A sau cu membri de familie ai acesteia ori de a se apropia de aceştia precum şi dreptul de a se apropia de locuinţa sau de locul de muncă ale persoanei vătămate T A , pe o perioadă de 4 ani“, se arată în sentința dată de Judecătoria Turda.

Instanța a contopit pedepsele din cele două dosare

„Instanța constată că fapta mai sus amintită este concurentă real cu faptele pentru care s-a aplicat pedeapsa rezultantă de 5 luni şi 10 zile închisoare şi amenda penală în cuantum de 4500 lei (150 zile-amendă şi 30 lei pentru fiecare zi-amendă) prin sentinţa penală nr.318/2020 pronunţată de Judecătoria Cluj-Napoca în dosar nr.21970/211/2019, definitivă prin Decizia penală nr.975/17.09.2020 a Curţii de Apel Cluj. Contopeşte pedeapsa aplicată prin prezenta sentinţă (6 luni închisoare) cu pedepsele de 4.500 lei amendă penală, 1 lună închisoare, 3 luni închisoare şi 4 luni închisoare aplicate prin sentinţa penală nr.318/2020 pronunţată de Judecătoria Cluj-Napoca în dosar nr.21970/211/2019, definitivă prin Decizia penală nr.975/17.09.2020 a Curţii de Apel Cluj şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 6 luni închisoare pe care o sporeşte cu 2 luni şi 20 zile închisoare (o treime din celelalte pedepse cu închisoare), la care se adaugă amenda penală în cuantum de 4500 lei (150 zile-amendă şi 30 lei pentru fiecare zi-amendă) în final pedeapsa rezultantă fiind de 8 luni şi 20 zile închisoare şi amenda penală“ se mai arată în sentința magistraților de la Judecătoria Turda.