Evenimentul Zilei > Social > Neobişnuiţi: Ce fac oamenii care umblă goi PRIN TOT SATUL | VIDEO
Neobişnuiţi: Ce fac oamenii care umblă goi PRIN TOT SATUL | VIDEO

Neobişnuiţi: Ce fac oamenii care umblă goi PRIN TOT SATUL | VIDEO

Cetăţenii din Spielplatz (din germană - loc de joacă), Hertfordshire, se supun de 85 de ani aceluiaşi cod vestimentar: „Less is more” („Mai puţin înseamnă mai mult”).

Dar, după cum comentează presa din Marea Britanie, în cazul lor „puţin” a ajuns treptat la „deloc”, pentru că nu poartă haine nici în casă, nici în afara acesteia, atunci când îşi desfăşoară activităţile zilnice.

Locuitorii din sat s-au obişnuit atât de mult cu acest „obicei”, încât nu li se mai pare un tabu. Nu i-a speriat nici vestea că More4, o televiziune din Anglia, va realiza un documentar despre ei, „Satul nudiştilor”, care ar putea fi urmărit de milioane de oameni din întreaga lume.

„Nu este nicio diferenţă între nudişti şi oamenii care preferă să umble îmbrăcaţi. Noi toţi avem vieţi obişnuite şi suntem norocoşi să locuim în acest loc extraordinar. Este ca o mică avere”, a declarat pentru publicaţia Mirror Iseult ­Richardson, 82 de ani, care a locuit în Spielplatz aproape întreaga ei viaţă.

Comunitatea a fost fondată în anul 1929 de tatăl lui Iseult, care a cumpărat proprietatea de aproape 50 000 m2 în schimbul sumei de 500 £. Cuprinde 34 de bungalouri pentru locuitorii permanenţi şi încă 24 de casuţe, care sunt închiriate turiştilor în timpul verii. În centrul localităţii a fost construit un club unde membrii comunităţii se întâlnesc adesea pentru a organiza sesiuni de karaoke, seri de discotecă şi turnee de biliard.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: