Nemţii se LUPTĂ cu PISICILE! Despre ce este vorba

Nemţii se LUPTĂ cu PISICILE! Despre ce este vorba

Invazie de pisici în landul german Bavaria. Sunt peste 300.000 de pisici foste domestice, acum trăind în sălbăticie prin parcuri, străzi, păduri, sate, oraşe. Oficialii sunt atent monitorizaţi de iubitorii de animale, iar soluţiile sunt aproape inexistente.

Invazie de pisici în Bavaria. Landul are probleme cu felinele, animalul cel mai iubit de germani. În 38% dintre familii trăieşte cel puţin o vietate: câini, canari, peşti roşii, pitoni, crocodili, dar pisicile se află într-o netă majoritate. 11 milioane şi jumătate contra 6,9 milioane de câini.

Stăpânii încearcă să dăruiască puii, dar nu totdeauna reuşesc şi-i abandonează pe stradă. Astăzi, 300.000 de pisici foste domestice, acum sălbaticite, umblă prin Bavaria, prin oraşe şi sate, adaptându-se, dar aventurându-se şi în parcuri şi păduri.

Sunt slabe şi nu trăiesc mult, dar asta nu le împiedică să dea viaţă altor mii de pisici. Asociaţiile pentru protecţia animalelor sfătuiesc proprietarii să sterilizeze pisicile de casă, dar majoritatea refuză: pentru motive umanitare, susţin că pisicile lor au dreptul la o viaţă sexuală: ''să le lăsăm un pic de plăcere''. Responsabilii comunali spun că nu e adevărat şi că este vorba de zgârcenie: o castrare costă între 80 şi 120 de euro. ''Pisicile se împerechează doar pentru procreare nu pentru plăcere, cu toate că stăpânii se încăpăţânează să creadă altfel. Iar pentru femele este un adevărat stres'', susţine Elke Stehle, de la protecţia animalelor care-i contrazice cu putere pe pisicari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Asociaţia intervine pentru a nu lăsa pisicile sălbăticite să moară de foame, punând hrană în locuri prestabilite, cu un cost de circa 80-90.000 de euro pe an, oricum insuficient. Ce e de făcut? Să intervină vânătorii, care se spune că anul trecut au omorât circa 100.000 de pisici.

O viaţă grea pentru feline în Germania. Stăpânii lor vegetarieni nu doresc ca pisicile lor să mănânce carne şi au început să le dea doar mâncăruri vegetale, pe bază de soia. Fabricanţii de mâncăruri pentru animale au reacţionat imediat scoţând pe piaţă cutii vegetariene. O soluţie falsă. Jurgen Zentek, expert animalist spune:'' Dacă laşi liber un câine sau o pisică să se hrănească aşa cum cred ei, mereu vor prefera carnea. Să-i obligi să devină vegetarieni, este dăunător pentru sănătatea lor''. Imaginaţi-vă câte pisici au hotărât să evadeze de la stăpânii lor vegetarieni, preferând vagabondajul în locul cutiilor pe bază de soia.