Liderii politici nu înțeleg ce vor liberalii

CALIN POPESCU TARICEANU, ALDE

Zilele trecute, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu caracteriza negocierile purtate de Florin Cîțu, pentru obținerea votului de învestire, drept un simulacru. Tăriceanu și-a exprimat nemulțumirea cu privire la lipsa de transparență în a liberalilor, arătând că nimeni nu înțelege care sunt intențiile acestora.

„(…) În loc de asta, văd că asistăm la un simulacru de negocieri din care nimeni nu înțelege ce negociază premierul desemnat, să-și treacă guvernul sau să-l trântească. Consider această scenetă prost scrisă ca fiind o nouă încercare de fentare a românilor și a deciziei Curții Constituționale”, a arătat Călin Popescu Tăriceanu într-o postare pe Facebook.

Nici liderul USR, Dan Barna, nu a fost mai lămurit în legătură cu dorința lui Florin Cîțu în legătură cu votul din Parlament. După discuțiile cu liberali, liderul USR a declarat că PNL nu a abordat o discuție pe tema votului pe care l-ar dori învestitură, pro sau contra.

„A fost cumva interesantă poziţionarea în cadrul acestei discuţii pentru că nu a existat o solicitare într-un fel saul altul de a vota sau de a nu vota acest guvern. Suntem doar în logica constituţională în care trebuie îndeplinite procedurile parlamentare necesare. (…) Dincolo de asta, repet şi e cumva surprinzător, nu a existat o solicitare expresă legată de vot”, a spus Dan Barna.

USR_DAN BARNA

Pe de altă parte, PSD a anunțat că parlamentarii săi vor asigura cvorumul la ședința de învestire, dar vor vota împotrivă. În schimb, Victor Ponta, liderul Pro România, a anunțat că el și colegii săi de partid vor vota Guvernul Cîțu cu condiția ca liberalii să voteze la vedere pentru învestire.

PAGINA ANTERIOARA