Neamț: O femeie și-a abandonat pruncul într-o toaletă. Nou-născutul n-a avut nicio șansă

Neamț: O femeie și-a abandonat pruncul într-o toaletă. Nou-născutul n-a avut nicio șansă Sursa foto: Poliția Română

O femeie din Neamț este anchetată de polițiști după ce și-a abandonat fătul abia născut într-o toaletă. Nou-născutul a murit, iar femeia respectivă riscă până la cinci ani de închisoare.

Incident șocant în județul Neamț

Incidentul tragic a avut loc miercuri 29 mai, în orașul moldovean Roman din județul Neamț. Cazul de pruncucidere a fost preluat de procurorii de pe lângă Tribunalul Neamț.

„La data de 29 mai, organele de cercetare penala din cadrul Poliţie municipiului Roman s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii prevăzute de articolul 200 alineatul 1 din Codul Penal.

Cauza a fost preluata de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, cercetările fiind efectuate de către organele de cercetare penala din cadrul SIC Neamţ, sub coordonarea procurorului criminalist, în vederea stabilirii tuturor imprejurărilor în care a fost săvârșită fapta”, au transmis, miercuri, reprezentanţii IPJ Neamţ.

Ne puteți urmări și pe Google News
Copil abandonat într-o toaletă din Neamț

Poliția. Sursa foto: Arhiva Evz

Femeia riscă până la cinci ani de închisoare

Articolul din Codul Penal invocat de oamenii legii prevede o închisoare de la 1 la 5 ani pentru „„uciderea copilului nou-născut imediat după naştere, dar nu mai târziu de 24 de ore, săvârşită de către mama aflată în stare de tulburare psihică”.

Potrivit surselor judiciare, femeia care și-a abandonat pruncul într-o toaletă din județul Neamț este de etnie romă. Persoana respectivă nu se află la prima sarcina. Fapta abominabilă s-ar fi petrecut în urmă cu o săptămână.

Caz tragic în Neamț. O femeie și-a abandonat nou-născutul în toaletă

Caz tragic în Neamț. Sursa foto: Arhiva EvZ

În altă ordine de idei, ministrul Justiției Alina Gorghiu împreună cu Președintele Senatului și cu senatorul liberal Gabriel Andronache au inițiat un proiect de lege care prevede majorarea pedepselor pentru persoanele care agresează copii minori.

În cazul în care proiectul de lege devine act normativ, faptele de violență asupra minorilor vor fi pedepsite cu 5-10 ani de închisoare. Legislația actuală prevede pentru faptele amintite pedepse între 3 și 7 ani de închisoare.

De asemenea, persoanele aflate sub influența drogurilor care pun în pericol integritatea minorilor vor primi pedepse privative de libertate de până la 12 ani, potrivit Digi.