Aceștia avertizează și cu privire la dezvoltarea rapidă a zonei, unde se construiesc mine și baraje, ce pun în pericol animalele sălbatice.

Descoperirile includ și o șopârlă gecko, cu piele de culoarea albastru deschis, dar și câteva specii de plante, precum un nou tip de banane, descoperit în zona de nord a Tailandei, și amenințat de despăduririle masive.

Regiunea Mekong se întinde în Cambodgia, Laos, Burma, Tailanda și în provincia Yunnan, din sudul Chinei, fiind gazda unora dintre cele mai periclitate specii de animale. Anumite animale sau chiar părți ale acestora, cum ar fi oase de tigru sau cornuri de rinocer, sunt considerate – piese de colecție și sunt folosite deseori în medicina tradițională.

În iunie, autoritățile tailandeze au efectuat un raid asupra Templului Tigrului, la vest de Bangkok, unde au descoperit zeci de pui de tigru morți, carcase de tigru congelate, dar și rămășițe ale altor specii de animale protejate. Încă nu este clar de ce în templu erau atâtea animale moarte, dar oficialii sunt de părere că acestea erau folosite pentru a prepara medicamente tradiționale, scrie realitatea.net.

Te-ar putea interesa și: