Evenimentul ZileiPoliticaNATO trebuie să devină mai puternică. Bogdan Aurescu, despre rolul României în regiune

NATO trebuie să devină mai puternică. Bogdan Aurescu, despre rolul României în regiune

NATO trebuie să devină mai puternică. Bogdan Aurescu, despre rolul României în regiune
România joacă un rol important în această regiune, a Mării Negre, în cadrul NATO, alături de Polonia și Turcia.

NATO trebuie să se întărească din punct de vedere politic și militar, iar contribuțiile României, Turciei și Poloniei, în această regiune, sunt esențiale. Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a precizat că summitul NATO din acest an reprezintă o etapă importantă în evoluţia Alianţei. În acest context, Aurescu a precizat că rămân esențiale contribuţiile operaţionale şi conceptuale ale României, Poloniei şi Turciei la acţiunea NATO în regiune.

Bogdan Aurescu a făcut aceste declarații în contextul Reuniunii Trilaterale pe teme de securitate dintre România, Polonia și Turcia.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ne-am concentrat în timpul discuţiilor pe agenda aliată, am abordat evoluţiile foarte importante la nivelul NATO precum şi cele care vor mai avea loc în acest an. Din această perspectivă contribuţiile operaţionale şi conceptuale ale României, Poloniei şi Turciei la acţiunea NATO în regiune sunt şi rămân esenţiale.

Am avut discuţii foarte consistente, am trecut în revistă rezultatele principalelor evoluţii la nivel NATO, reuniunile ministeriale recente, am discutat despre acţiuni de follow-up la acestea, am abordat pregătirea summitului NATO din acest an de pe 14 iunie, care ne va permite să reconfirmăm unitatea şi solidaritatea aliate şi mai ales să consolidăm o relaţia transatlantică puternică, aceasta fiind fundamentul securităţii euro-atlantice”, a afirmat Bogdan Aurescu.

Summitul NATO va marca o nouă etapă în evoluția alianței

Ministrul Afacerilor Externe a precizat că summitul NATO din acest an reprezintă o etapă importantă în evoluaţia Alianţei. El a precizat că NATO trebuie să devină mai puternică din punct de vedere politic şi militar.

„Am împărtăşit cu colegii mei din Turcia şi Polonia priorităţile României, importanţa continuării consolidării pe mai departe a posturii aliate de descurajare şi apărare pe flancul estic, inclusiv în sudul său, mai ales în lumina evoluţiilor de securitate din regiunea Mării Negre şi în general în lumina consolidării progresive în ultimii ani a prezenţei militare ruse în regiune.

De asemenea, am susţinut consolidarea acţiunii NATO în promovarea rezilienţei şi inovării, am evidenţiat centrul atlantic pentru rezilienţă pe care România îl înfiinţează pe care o să-l operaţionalizăm în lunile următoare”, a mai transmis Bogdan Aurescu.


Accesează: