Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a afirmat astăzi, înainte de şedinţa BPN, că nu îşi va da demisia din Parlament decât dacă va renunţa la funcţia sa şi preşedintele Traian Băsescu, "cel care se ascunde în spatele imunităţii prezidenţiale în dosarul Flota".
"Îmi voi da demisia numai după ce îşi va da demisia şi Traian Băsescu care se ascunde în spatele imunităţii prezidenţiale, şi după ce îşi dă demisia din funţia de Preşedinte pentru a rezolva dosarul Flota, care a fost trimis înapoi de la instanţă şi după ce a fost bine spălat de către Daniel Morar, din care rezulta că România nu a pierdut banii pierzând flota", a declarat ironic Adrian Năstase.
"Mitrea ştie că pentru a rămâne în joc trebuie să ataci"
Tot astăzi, preşedintele Consiliului Naţional al PSD a făcut referire şi la declaraţiile făcute de Miron Mitrea în ultima perioadă, spunând că acesta este "un bun tactician, care încearcă să se repoziţioneze în partid şi care ştie că, pentru a rămâne în joc, trebuie să ataci".
"Nu cred că acest lucru face bine în partid", a mai spus Năstase, citat de Mediafax, precizând că Mitrea "încearcă să se repoziţioneze în partid" şi cea mai bună variantă pentru a face acest lucru este "o formă de atac".
Năstase precizat că PSD trebuie să decidă acum, ca partid, pe cine atacă, iar acest aspect este din ce în ce mai neclar.
Detalii despre cazul Zambaccian, pe blog
Fostul premier a postat astăzi pe blogul său un comentariu în care a făcut o trecere în revistă a momentelor în care Traian Băsescu s-a intersectat cu locuinţa din strada Zambaccian.
"Probabil că deja, pentru unii, prezentarea dosarelor mele a devenit plictisitoare. Totuşi, cred că, în astfel de momente, este utilă o trecere succintă în revistă a cronologiei hărţuirii la care am fost supus in ultimii ani", scrie Adrian Năstase.
- În 2001, Traian Băsescu, ca primar al capitalei, se leagă pentru prima dată de construcţia din Zambaccian. Dispune o serie de controale, însă fără succes.
- În decembrie 2002, primarul Bucureştiului dispune sistarea lucrărilor din strada Zambaccian, tot diferendul ajungând în instanţă.
- În 2004, Băsescu ar trece la presiuni prin interpuşi. În august, Mona Muscă depune o sesizare la PNA privind legalitatea terenului din Zambaccian, dar procurorii nu găsesc nimic incriminatoriu.
- Ca urmare, Traian Băsescu lansează o serie lungă de declaraţii şi plângeri penale împotriva lui Adrian Năstase. În noiembrie 2005, Băsescu şi-ar fi făcut cadou, de ziua lui, dosarul Zambaccian.
"Dosare, deschise de echipa lui Băsescu"
În plus, social-democratul precizează că "peste 20 de dosare au fost deschise până acum de echipa lui Traian Basescu, dosare în care a fost învinuit sau cu care s-a reuşit asocierea numelui său. "Majoritatea au fost pornite de la declaraţii făcute în campania electorală de adversari politici, de la sesizări ale altora, de la acuze neprobate apărute în presă. Am fost acuzat de cele mai bizare fapte, de la fraudarea alegerilor din 2004 (daca au fost "fraudate", sa vedem cui au beneficiat) până la însuşirea aurului dacilor", scrie Năstase pe blog.
Practic, fostul premier încearcă să prezinte presiunile făcute de şeful statului pentru a-l defăima. Năstase vorbeşte chiar şi despre modificări ale legii, facute intenţionat de fostul mnistru al justiţiei, pentru a-l trimite după gratii.
Postarea lui Năstase vine după ce, vineri, sociel-democratul a spus, în cadrul unei dezbateri pe tema modificării Constituţiei, că va cere Parlamentului să recomande trimiterea dosarelor sale în instanţă.
În plus, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis săptămâna trecută să facă raport negativ la cererea procurorilor de începere a urmăririi penale în dosarele "Zambaccian 2" şi "Mătuşa Tamara" .