Evenimentul Zilei > Actualitate > Un specialist de la NASA a declarat că omenirea are unde se refugia la un moment dat!
Un specialist de la NASA a declarat că omenirea are unde se refugia la un moment dat!

Un specialist de la NASA a declarat că omenirea are unde se refugia la un moment dat!

Oamenii vor putea trăi pe luna lui Saturn. Cel putin asta afirmă un inginer de la NASA care spune că putem trăi pe Titan în viitorul apropiat. Numai că... se ajunge cam greu pe acolo.

Janelle Wellons: ingineri, oameni de știință, piloți și managerii de proiect ai NASA cred că "Titan ar fi un loc minunat pentru a trăi". Inginerul a lucrat la nava spațială Cassini, șapte ani de zile şi a învăţat sistemul saturnian și a adunat o mulțime de date despre satelitul natural. Potrivit lui, Titan are 14% din greutatea Pământului. Wellons a spus: "Titan este cea mai mare lună de pe lângă Saturn, mai mare decât planeta Mercur în sine, așa că eu cred că am putea sta acolo și ne-am răspândi peste tot". 

Titan este singurul loc cunoscut, în afară de Pământ, pentru a avea lichide sub formă de lacuri și mări pe suprafața sa.  Ea a adăugat: "Nu știu, este un loc minunat de trăit". Proprietățile Titanului, explică Wellons, sunt viabile pentru oameni, dar există și aspecte mai puțin atrăgătoare. De exemplu, Titan, fiind foarte departe de Soare, are o temperatură medie de -179 ° Celsius pe suprafață. De asemenea, durează mai mulți ani pentru a ajunge acolo, timp în care astronauții vor trebui să tolereze undele radioactive ale soarelui, microgravitatea și mult de stres.

Cu toate acestea, Titan pare să fie o destinație viitoare extrem de populară printre oamenii de știință, iar astrofizicianul Brian Cox a fost, de asemenea, optimist cu privire la acestă posibilitate. Anterior, omul de știință al NASA, Amanda Hendrix, a spus că Titan ar putea supraviețui vieții extraterestre, titrează express.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.