Vești excepționale vin de la reprezentanți ai NASA. Thomas Zurbuchen, administrator al Science Mission din cadrul NASA, a făcut noi precizări despre posibilitatea de a exista viață dincolo de planeta noastră. Acesta crede că există o posibilitate foarte mare să fie așa.

Într-un interviu la Boston University, acesta a declarat: „Este viaţă dincolo de Pământ? Cred că răspunsul este da – dar nu ştim exact. Motivul pentru care cred acest lucru este pentru că am subestimat natura atunci când ne-am îndoit că apa şi moleculele complexe pot exista în afara Terrei. Fiecare dintre acestea este mai uşor de creat decât ne gândeam că este posibil.”

Acesta se bazează pe un raționament foarte simplu, pornind de la cât de vast este spațiul. El consideră că trebuie să existe undeva condițiile pentru apariția vieții, dar nu este suficientă existența condițiilor similare cu cele de pe Terra.

Mai mulți oameni de știință cred că teoria lui Zurbuchen nu este suficient de solidă, fiind doar o extindere a ideii că pe Pământ există viață.

Zurbuchen adaugă: „Indiferent de răspunsul la această întrebare, trebuie să menţinem Terra locuibilă. Altfel nu este sigur. Mă gândesc doar puţin la terraformarea altor planete şi mă concentrez pe găsirea modalităţilor prin care să ţinem Pământul locuibil şi frumos.”, conform Descoperă.ro.

 

 

 

Te-ar putea interesa și: