Cercetătorii de la agenția spațială americană, NASA, vor testa până în 1920, devierea unui asteroid binar (compus din două corpuri cerești) considerat potențial periculos: cel mai mare, Didymos A, măsurând 800 de metri în diametru. Luna sa, Didymos B, supranumit şi Didymoon, are un diametru de 170 m.
Pentru a face acest lucru, NASA va lansa în spaţiu un „corp” de redirecţionare cinetică de 300 kg, de mărimea unui frigider. Propulsat la 11 milioane de kilometri de Pământ, aceasta va avea nevoie de optsprezece luni pentru a ajunge la perechea de asteroizi, care se rotesc unul în jurul celuilalt.
Didymos B este cel care va servi drept țintă. Corpul Dart se va ciocni cu acesta cu o viteză de 6 km/secundă. Acest lucru va permite modificarea echilibrului duetului de asteroizi pentru ca viteza și traiectoria lor să evolueze şi să evite astfel, cel mai posibil, Terra. Şi ESA, Agenția Spațială Europeană, participă la această misiune cu lansarea unui satelit, care va efectua monitorizarea impactului. În prezent, nu este anunțată nicio ameninţare de coliziune cu un asteroid. Pe 15 februarie 2013, incidentul de Celiabinsk, un oraș rusesc de un milion de locuitori, a provocat îngrijorare atunci când un meteorit cu un diametru de aproximativ 15 metri a explodat, rănind o mie de persoane. În 1908, un corp ceresc, cu un diametru de aproximativ 50 m, a ras de pe suprafaţa pământului 20 km de pădure în Siberia.