Evenimentul Zilei > Actualitate > NASA avertizează: ASTEROIDUL care ar putea DISTRUGE omenirea
NASA avertizează: ASTEROIDUL care ar putea DISTRUGE omenirea

NASA avertizează: ASTEROIDUL care ar putea DISTRUGE omenirea

Descoperirile sondei OSIRIS-REx, trimisă de NASA pentru a studia asteroidul Benna, au relevat că acesta este corpul ceresc cu cel mai mare potențial distrugător pentru Terra.

Potrivit estimărilor, asteroidul, cu un diametru de 490 de metri și greutate de 3,4 miliarde de tone, ar elibera o energie egală cu aceea a 1450 megatone de TNT, care însumează de trei ori mai mult decât puterea combinată a tuturor bombelor nucleare detonate de oameni pe Pământ de-a lungul timpului.

Calculele oamenilor de știință au relevat că Bennu ar avea o șansă din 2700 de a se prăbuși pe Pământ pe 21 septembrie 2185, conform NASA.

OSIRIS-REx, care a survolat săptămâna trecută de la o înălţime de doar 19 kilometri asteroidul Bennu, aflat la o distanţă de 2,25 milioane de kilometri faţă de Terra, a descoperit urme de molecule de hidrogen şi oxigen – ingrediente ale apei şi, deci, potenţial ale vieţii – încrustate în scoarţa telurică a asteroidului. Sonda americană, a cărei misiune constă în a preleva mostre de pe asteroid şi a le aduce apoi pe Terra pentru a fi studiate, a fost lansată pe 8 septembrie 2016.