Evenimentul Zilei > Actualitate > Anunțul NASA: Un ASTEROID masiv se APROPIE de Pământ JOIA VIITOARE
Anunțul NASA: Un ASTEROID masiv se APROPIE de Pământ JOIA VIITOARE

Anunțul NASA: Un ASTEROID masiv se APROPIE de Pământ JOIA VIITOARE

Un asteroid suficient de mare pentru distruge o zonă de dimensiunea Parisului este în drum spre Pământ, a avertizat NASA. Se estimează că roca spațială gigantică ar avea diametrul între 92 și 210 m, notează Express.

Un astfel de asteroid ar putea face ravagii pe Pământ, mai ales dacă va atinge un oraş de dimensiunea capitalei franceze sau Londra.  Potrivit Observatorului Astrofizic Smithsonian a declarat că un asteroid cu diametrul de 1 kilometru ar fi suficient pentru a distruge un teritoriu de dimensiunea unui stat american mediu.  Dar vestea bună este că asteroidul UG1 va evita Pământul. NASA se așteaptă ca roca spațială să ajungă la distanța de Pământ de aproximativ 0.02675 unităţi astronomice (UA) sau 10.41 distanțe lunare (LD) la 3.45am BST (2.45-am UTC), joia viitoare.

Distanța astronomică este o măsură medie a distanței dintre Pământ și Soare. Distanţa lunara este spaţiul mediu dintre Pământ şi Lună. Roca va trece la o distanță de 10 ori mai mare decât cea dintre Pământul-Lună.  Agenția Spațială Europeană (ESA) spune că toți asteroizii și cometele care ar putea "să atingă planeta noastră și, în funcție de mărimea lor, să provoace dezastre considerabile". 

ESA a declarat: "NEO sunt asteroizi sau comete variind de la câțiva metri până la câteva zeci de kilometri. Din mai mult de 600.000 de asteroizi cunoscuți în sistemul nostru solar, mai mult de 16.000 sunt aproape de Pământ". Șansele să lovească Pământul sunt slabe, însă Agenția spațială a subliniat importanța urmăririi acestora pentru a prezice posibilitatea unor viitoare efecte. Săptămâna viitoare, asteroidul va traversa vidul spațial la o viteză de aproximativ 60.000 km / h (13.42 km / sec) în timpul călătoriei sale în jurul Soarelui.  Odată ce asteroidul și-a încheiat traseul, NASA nu se așteaptă ca UG1 se mai apropiere de Pământ până la data de 29 decembrie 2021, informează Express.