Evenimentul Zilei > Politica > Narcisa Iorga „le plânge de milă” JURNALIŞTILOR care au muşcat MOMEALA cu ordonanţa pentru amnistie și grațiere
Narcisa Iorga „le plânge de milă” JURNALIŞTILOR care au muşcat MOMEALA cu ordonanţa pentru amnistie și grațiere

Narcisa Iorga „le plânge de milă” JURNALIŞTILOR care au muşcat MOMEALA cu ordonanţa pentru amnistie și grațiere

Narcisa Iorga a făcut un comentariu pe marginea lansării unei ştiri pe „surse” care, în opinia sa, a fost furnizată pentru a compromite pe acei jurnalişti care au căzut în capcană sau, pentru a le câștige încrederea ca apoi să-i folosească atunci când vor, așa cum vor.

Narcisa Iorga regretă sincer faptul că unii jurnalişti muşcă prea uşor din momeala care li se aruncă din anumite interese de către cei care au un scop bine definit.

"Sincer, îmi pare tare rău pentru jurnaliștii care au mușcat momeala cu ordonanța de urgență pentru amnistie și grațiere. Nu vreau să nominalizez, căci sunt arhicunoscute cazurile, doar amintesc faptul că nu cu mult timp în urmă au mai fost două situații de decredibilizare a unor jurnaliști care crescuseră prea mult în încrederea publicului"

Care este scopul acestor practici

"Se întâmplă ca anumite ”surse” să furnizeze unor jurnaliști, în mod repetat, informații care se confirmă. Scopul: să le câștige încrederea pentru a-i folosi atunci când vor, așa cum vor. La un moment dat, li se servește o minciună împachetată ca adevăr. Încrederea e deja instaurată, știrea se duce ață, se amplifică. Scopul: să scoată din joc jurnaliștii respectivi, compromițându-i".

O pildă care trebuie ţinută minte deşi pare cam dură

"Redau o pildă care circulă în mediul jurnaliștilor și pe care am urât-o dintotdeauna: dacă mama ta îți spune că te iubește, verifică din trei surse. În cazul ordonanței de urgență pentru amnistie și grațiere, cineva care pretinde că iubește ziariștii cu ”surse” le-a servit o bombă cu ceas. Păcat de ziariștii care au crezut ”sursa” ce i-a detonat cu zâmbetul pe buze!", a notat Narcisa Iorga pe contul personal de Facebook.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: