MyEcoBox inițiază prima campanie pentru reciclarea capsulelor și pungilor de cafea din România

MyEcoBox inițiază prima campanie pentru reciclarea capsulelor și pungilor de cafea din România Capsule cafea. Sursa foto: Rawf88 | Dreamstime.com

MyEcoBox, o organizație non-profit dedicată transformării reale a mentalității privind sustenabilitatea în România, tocmai a introdus #CoffeeCycle, inițiativa sa pentru reciclarea capsulelor și pungilor de cafea din România.

Pe o perioadă de trei luni, campania pilot inițiată de MyEcoBox își propune să minimizeze cantitatea de deșeuri și să promoveze practicile de economie circulară.

Toate brandurile de cafea (inclusiv cele de ceai, ciocolată și lapte) active pe piața românească sunt invitate să se implice activ și să-și alăture forțele în sprijinul acestei inițiative cu impact major.

MyEcoBox, campanie pentru reciclarea capsulelor și pungilor de cafea

MyEcoBox are și un parteneriat strategic cu IndECO, o prezență de vârf în domeniul reciclării în regiune. Această colaborare asigură procesarea eficientă a capsulelor și pungilor de cafea colectate, consolidând astfel angajamentul campaniei pentru sustenabilitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult de 82% dintre consumatorii de capsule de cafea nu știu că își pot recicla capsulele, însă 60% dintre ei ar face acest lucru prin intermediul unei soluții convenabile.

Suntem mândri să fim lideri în acest domeniu. Mai multe puncte de colectare #CoffeeCycle au fost deja instalate în complexuri rezidențiale și de birouri precum Avalon Estate, Cosmopolis, Hyperion Towers, InCity Residence și Marmura Residence, oferind servicii de reciclare a cafelei la îndemână pentru peste 20.000 de oameni din București.

Oricine este interesat să participe poate aplica pentru a deveni un punct public de colectare #CoffeeCycle pe www.MyEcoBox.ro, fără niciun cost pentru consumator”, a spus Lestat Monroe, fondator al MyEcoBox.

Prin această inițiativă colaborativă, se anticipează că nu doar va susține dezvoltarea unei Românii sustenabile, ci va amplifica, de asemenea, gradul de responsabilitate al consumatorilor, al mărcilor și al retailerilor față de mediu.

Cutii cafea

Cutii de cafea din aluminiu. Sursa foto: David Tonelson | Dreamstime.com

Dozele de aluminiu, refolosite la diferite componente auto

În plus, #CoffeeCycle îndeamnă iubitorii de cafea să recicleze capsulele, pungile și pliculețele de cafea folosite, utilizând punctele de colectare special desemnate în întregul București.

Materialele colectate vor fi expediate către o unitate de reciclare, unde vor fi prelucrate și transformate în noi produse.

Dozele de aluminiu vor fi utilizate în fabricarea cutiilor pentru băuturi și a componentelor auto. În timp ce cele din plastic vor contribui la crearea de articole precum mobilier, ambalaje industriale și produse de construcții.

De asemenea, zațul de cafea folosit va avea o nouă utilitate, fiind transformat în compost.

Cafea

Cafea. Sursa foto: Fabiobalbi | Dreamstime.com

Cei interesați să monitorizeze impactul campaniei #CoffeeCycle au posibilitatea de a face acest lucru direct pe platforma www.MyEcoBox.ro. Aici, site-ul furnizează hărți interactive care evidențiază locațiile punctelor de colectare #CoffeeCycle, oferind utilizatorilor posibilitatea de a găsi cel mai apropiat punct de colectare disponibil. Pentru detalii suplimentare despre #CoffeeCycle și MyEcoBox, vă invităm să vizitați www.MyEcoBox.ro.

MyEcoBox, prima soluție de reciclare a obiectelor greu de reciclat din România

MyEcoBox reprezintă o organizație non-profit dedicată încurajării unei „noi mentalități privind gestionarea deșeurilor”.

Programul MyEcoBox reprezintă prima soluție completă de reciclare a obiectelor cu dificultăți de reciclare din România, oferind o metodă simplă și accesibilă pentru persoanele fizice, întreprinderi, mărci și comercianți de a gestiona deșeurile într-un mod responsabil.

articol sustinut