Evenimentul Zilei > Actualitate > MUSULMANI din întreaga lume ÎL IAU PESTE PICIOR pe liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi
MUSULMANI din întreaga lume ÎL IAU PESTE PICIOR pe liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi

MUSULMANI din întreaga lume ÎL IAU PESTE PICIOR pe liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi

Liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, a făcut public, duminică, un mesaj în care chema la luptă jihadistă, susținând că așa-numitul Califat o duce foarte bine, în ciuda luptei coaliției internaționale împotriva sa, scrie The Independent.

Mesajul video, care durează 24 de minute, este primul transmis de acest lider din luna mai până acum. Baghdadi amenință israelienii, ia în derâdere SUA, pentru că nu trimite trupe terestre și cere musulmanilor din întreaga lume să se alăture teroriștilor din Irak și Siria.

Cu toate acestea, sute de musulmani i-au răspuns pe rețelele de socializare, precum Twitter sau Facebook, amintind că marea majoritate a oamenilor de religie islamică sunt pașnici și urăsc violențele și mesajele transmise de ISIS, luând peste picior chemările la luptă ale liderului jihadist.

Mesajele postate au fost de genul: „Ne pare rău, ISIS. Acest musulman tocmai s-a trezit din somn. Are nevoie de o cafea. Este weekendul de Crăciun, pe care-l petrec cu familia. Treci mai departe” sau „Duminică rulează Star Wars. Poate alătdată”.

„Cer urgent tuturor musulmanilor să-l ia peste picior pe Baghdadi și grupul lui de idioți”, scria
Anjum Rauf Meer pe Twitter. Unii s-au referit la „restricțiile de călătorie”, care nu le permit să răspundă „urgent” la chemările liderului de mobilizare. „Da, sigur că da, doar că acum se lucreză la trenurile care circulă pe London Bridge. Scuze!”

Alții invocă examenele pe care trebuie să le treacă, alții se referă la meciurile importante din campionatul englez, etc – motivele sunt diverse și reacțiile umoristice pe măsură.