Lucrarea care valora 56.000 de dolari a căzut de pe piedestalul său, iar în urma impactului, aripile și picioarele insectei s-au rupt.

Un reprezentant al târgului Art Basel a declarat că organizatorii târgului știau de nefericita întâmplare, dar că au fost informați că musca nu ar fi pățit mare lucru, potrivit jurnaliștilor de la The Art Newspaper. Totodată, artista care a creat-o a spus că o va băga într-un proces de restaurare. Nu a spus însă dacă va oferi și un discount posibilului viitor cumpărător, după cârpirea obiectului de artă.

De-a lungul timpului, mai multe episoade asemănătoare au avut loc. Primul s-a petrecut atunci când odrasla unei familii din Kansas a dat peste o sculptură de 132.000 de dolari. Un alt caz le-a avut protagoniste pe o mamă și o fiică care au distrus o sculptură care reprezenta un leagăn, crezând că obiectul este un balansoar autentic. Au mai fost și părinți care, în 2014, și-au încurajat prichindeii să se cațere pe o lucrare în valoare de 10 milioane de dolari, asemănătoare unor trepte, realizată de artistul minimalist Donald Judd.

În vara lui 2015, unul dintre tablourile lui Paolo Porpora, vechi de 400 de ani, pictat în ulei, nu a scăpat întreg. Un copil din Taiwan s-a împiedicat când a trecut pe lângă el, lăsându-și astfel „amprenta personală”: i-a făcut o gaură cât un pumn.

 În majoritatea cazurilor, firmele de asigurări au acoperit costurile, însă despăgubirile sunt date doar atunci când stricăciunea e „din greșeală”.