Mureşan, la DNA

Mureşan, la DNA

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au prelungit lui fostului ministru al Agriculturii interdicţia de a părăsi ţara.

Ioan Avram Mureşan este cercetat pentru complicitate la trafic de influenţă în acelaşi dosar în care Decebal Traian Remeş este acuzat de corupţie.

"Este cea mai mare jignire. Este ţara mea, nu a lui Băsescu. Nu vreau să fug din ţară. Cum să plec? Cred că este mândru domnul procuror", a declarat Mureşan la ieşirea din sediul DNA.

Fostul ministru,care este cercetat alături de Decebal Traian Remeş şi omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, a adăugat că i-a cerut procurorului să-i arate probele de la dosar împotriva sa. "L-am întrebat de ce nu mi se arată şi mie probele. Am întrebat dacă trebuie să mai aştept un episod la televizor", a adăugat Ioan Avram Mureşan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mureşan este acuzat de procurorii anticorupţie pentru complicitate la săvârşirea a două infracţiuni de cumpărare de influenţă, prevăzute de Legea 78/2000.

Din probele administrate de procurori a rezultat că, în cursul lunii septembrie 2007, fostul ministru Ioan Mureşan ar fi înlesnit transmiterea promisiunii şi darea unor produse în valoare de 1.500 lei şi a sumei de 15.000 euro de la omul de afaceri Gheorghe Ciorbă ministrului Agriculturii Decebal Traian Remeş, pentru ca acesta să favorizeze firmele lui Ciorbă la licitaţii publice organizate de instituţii aflate în subordinea sa.

Ioan Avram Mureşan a fost reţinut pe 6 octombrie, pentru 24 de ore, de procurorii DNA, după ce a fost audiat timp de mai multe ore. Anterior, DNA efectuase o percheziţie la o casă a lui Mureşan de lângă Baia Mare.

El a fost prezentat pe 7 octombrie Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, care a decis însă cercetarea în stare de libertate. Procurorii DNA au formulat recurs, dar pe 9 octombrie Curtea de Apel Bucureşti a respins acţiunea, menţinând însă interdicţia impusă lui Mureşan de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

Pe 4 decembrie, procurorii i-au prelungit, cu 30 de zile, măsura interdicţiei de a părăsi localitatea de domiciliu.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis pe 12 decembrie că Ioan Avram Mureşan poate pleca din Baia Mare, înlocuind astfel interdicţia de părăsire a localităţii cu interdicţia de a nu părăsi ţara iar pe 18 decembrie magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis să menţină această hotărâre.