Ceapa roșie murată este o garnitură ideală. Bucătarii au declarat că această rețetă se prepară în doar 5 minute, este ieftină și simplă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru o masă pe cinste.
Rețeta de ceapă roșie murată se face rapid și se folosește în sandvișuri, toasturi, burgeri, omlete. În principiu puteți să o consumați cu orice preparat. Bucătarii au declarat că se poate utiliza și ceapa albă, depinde de gust.
Pentru această rețetă aveți nevoie și de oțet. Este recomandat cel din vin roșu, de 5 grade. Nu uita nici de sare, miere sau zahăr și apă. Ceapa murată se poate păstra la frigider până la 4 luni și se prepară imediat.
Ceapă roșie murată
Ingrediente pentru un borcan de 400ml:
3 cepe roșii 200 ml apă 100ml oțet 1 lingură miere ( zahăr) 1 linguriță sare de mareopțional 1 cățel de usturoi, 1/2 linguriță oregano
Bucătarii au precizat că se folosesc două părți de apă și o parte de oțet. Curățam ceapa de coaja uscată și apoi o tăiem felii subțiri, ar fi de folos daca aveți un instrument ajutător, adică o răzătoare. Dacă nu tăiați cu cuțitul . Se desfac feliile de ceapă inele și se pun într-un borcan spălat și uscat. Se adaugă un cățel de usturoi zdrobit și puțin oregano dacă doriți, este opțional. Se pune oțetul cu apa la fiert, se adaugă mierea sau zahărul, sarea și puțin piper proaspăt măcinat. Când lichidul începe să fiarbă îl luați de pe foc și îl turnați fierbinte peste inelele de ceapă.
Se închide borcanul cu un capac și se întoarce cu capul în jos până lichidul se răcește. Trebuie lăsat la frigider o oră, potrivit haisagatim.ro.
Cum se prepară castraveții murați
O altă rețetă foarte gustoasă este cea de castraveți murați. Rețeta este una simplă. Castraveții se spală, se taie la capete și apoi în patru pe lungime. Apoi, se așază în borcan alături de bețe de mărar, hrean și boabe de muștar. Puteți adăuga și chimen dacă doriți o aromă mai aparte.
Pentru a face saramura folosiți o lingură de sare la fiecare litru de apă. Dacă doriți să se facă mai repede, adăugați și o lingură de oțet la fiecare litru de apă. După ce sarea este complet dizolvată, turnați amestecul în borcan peste castraveți. Deasupra puneți o felie de pâine uscată. Acoperiți gura borcanului cu o farfurie și lăsați-l la soare. Dacă ați folosit și oțet, castraveții sunt gata în 4-5 zile. Dacă ați folosit doar saramură au nevoie de maxim două săptămâni.