După ce a răsuflat uşurat în urma raportului Mueller, Trump iese la atac şi cere cere revocarea premiului Pulitzer pentru ziarele care au dezinformat despre Rusiagate

După ce a răsuflat uşurat în urma raportului Mueller, Trump iese la atac şi cere  cere revocarea premiului Pulitzer pentru ziarele care au dezinformat despre Rusiagate

Ca urmare a sfârşitului anchetei asupra Rusiagate care au demonstrat insuficienţa probelor împotriva sa, preşedintele Trump a cerut revocarea premiului Pulitzer acordat anul trecut New York Times şi Washington Post pentru articolele lor care evidenţiau legătura sa cu Rusia.

Este un Donald Trump revigorat şi gata de contraatac, după finalul anchetei făcută timp de doi ani de zile de procurorul special Robert Mueller, care a decis totalul său neamestec în ceea ce priveşte aşa-zisa Rusiagate.

Într-un tweet publicat aseară pe contul său, Trump a arătat de fapt cu degetul către cele două publicaţii propunând revocarea premiului Pulitzer acordat acestora în 2018 pentru articolele scrise de ziarişti despre presupusele sale relaţii cu emisari ai guvernului rus.

’’E distractiv că New York Times şi Washington Post au obţinut câte un Pulitzer pentru articolele lor (100% false şi negative) privind legăturile mele cu Rusia, când de fapt n-a existat nicio legătură. Deci, ori sunt păcăliţi sau pur şi simplu sunt corupţi. În orice caz, premiile lor ar trebui revocate de Comitet’’, a scris Trump pe social media.

Cu toate că raportul lui Mueller a evidenţiat insuficienţa probelor care pot să-l incrimineze pe preşedintele Trump de legături cu duşmanul sau de înaltă trădare,  New York Times n-a lăsat netaxat tweetul  preşedintelui care contesta veridicitatea tuturor articolelor privind Rusiagate: ’’Suntem mândri de ancheta noastră  privind interferenţele ruseşti în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi care a adus câştigătoarea unui Pulitzer".

Intervievată de cotidianul USA Today, purtătorul de cuvânt al ziarului, Eileen Murphy, a precizat: ’’Niciun articol prezent în ancheta noastră premiată cu Pulitzer n-a fost contestat. Mai mult, din ce ştim noi din rezumatul raportului  lui Mueller, se confirmă ceea ce am scris, adică faptul că Rusia a lucrat activ pentru a se amesteca în alegerile americane din 2016 şi că sunt numeroase probe că stafful şi apoi administraţia Trump au avut contacte cu Rusia".

Alături de preşedinte s-a alăturat imediat fiul său, Donald Trump Jr., care dând o replică la tweetul tatălui, a adăugat: ’’ Are dreptate, cel puţin în ceea ce privesc premiile Pulitzer, fiindcă nu există o categorie dedicată romanelor de ficţiune’’, deşi există o categorile în acest sens dar a ignorat-o, probabil, intenţionat.

Să nu uităm că Donald Trump a făcut un obicei în a spune că  New York Times este ’’duşman al poporului’’, acuzând totodată pe miliardarul Jeff Bezos, fondatorul Amazon şi proprietarul ziarului, că-şi foloseşte publicaţia ca pe o armă de lobby îndreptată împotriva Congresului Statelor Unite, cu scopul de a împiedica pe politicieni să fie atenţi la situaţia monopolului fără taxe conform căruia ar funcţiona Amazon.