Mourinho, la pamant

Mourinho, la pamant

Chelsea Londra, echipa pregatita de arogantul portughez, a ratat cele doua obiective importante: Liga Campionilor si campionatul Angliei.

Epilogul luptei pentru titlul de campioana a Angliei la fotbal in sezonul 2006/2007 s-a scris duminica, odata cu fluierul final pentru derby-ul londonez Arsenal - Chelsea, scor 1-1, contand pentru etapa a 37-a.

In urma acestei remize, formatia pregatita de arogantul Jose Mourinho a cedat titlul echipei Manchester United, de care o despart deja sapte puncte, ambele formatii mai avand de jucat inca doua meciuri.

Pentru Mourinho, egalul de pe arena „Emirates” a echivalat cu pierderea, in mai putin de o saptamana, a luptei pentru cel de-al doilea trofeu important al sezonului. Cu cateva zile inainte de partida cu Arsenal, lusitanul a privit neputincios cum FC Liverpool i-a spulberat visul de a cuceri Liga Campionilor cu „albastrii”, un trofeu la care „Stamford Bridge” ravneste de multi ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Recunoasterea infrangerii

In ciuda acestor esecuri, Jose Mourinho isi considera jucatorii drept niste „eroi”, sustinand ca nu puteau face mai mult in partida cu Arsenal. Dupa meciul cu „tunarii”, lusitanul a lasat declaratiile obraznice deoparte: „Pot sa spun doar ca Manchester United merita titlul”.

Pe de alta parte, Mourinho a incercat sa caute scuze pentru esecuri, aruncand voalat vina pe patronul Roman Abramovici. Tehnicianul portughez a dat de inteles ca nu-i are la inima pe ucraineanul Andrei Sevcenko si  germanul Michael Ballack. 

Desi Mourinho promite ca la inceperea pregatirilor pentru noul sezon va fi pe „Stamford Bridge”, „divortul” dintre antrenorul lusitan si gruparea engleza pare iminent. Cele doua titluri obtinute de Chelsea sub conducerea lui Jose Mourinho nu mai au nicio importanta pentru Abramovici.

In acest sezon, Chelsea se poate lauda deocamdata doar cu obtinerea Cupei Ligii Angliei. Pe 19 mai, londonezii ar mai putea castiga si Cupa Angliei, a carei finala o vor disputa cu Manchester United.

Destin

A scris istorie, dar n-a fost suficient In ciuda esecurilor din acest sezon, Jose Mourinho va ramane un nume important in istoria echipei Chelsea Londra. Adus in 2004 de la FC Porto, dupa ce abia castigase Liga Campionilor, lusitanul  a reusit chiar in primul sezon pe banca tehnica a „albastrilor” sa cucereasca titlul in Anglia, cu un avans de 12 puncte fata de a doua clasata, Arsenal.

Pe „Stamford Bridge”, trofeul nu mai ajunsese de 25 de ani. Chelsea a reeditat aceasta performanta in 2006, cu o diferenta de opt puncte. In fiecare sezon insa, fanii „albastrilor” au ramas cu gustul amar al eliminarii din Liga Campionilor, de doua ori in semifinale si o data in „optimi”.

FRANTA

Etapa a 35-a Saint Etienne - Lille......................2-1 Moussilou (31 si 62) / Mirallas (59)

AS Monaco - Marseille.................................1-2 Menez (12) / Ribery (45), Niang (84 - penalty)

Clasament 1. Lyon............................35..........22.........9...........4..........58-25............752. Lens...........................35..........15........11..........9..........47-35............56 3. Bordeaux...................35..........16.........8..........11........37-30.............56

SPANIA

Etapa a 33-a

Espanyol - Atletico Madrid..............2-1 Moha (9), Pandiani (75) / Petrov (90·3)

Real Madrid - FC Sevilla.................................................................................3-2 Van Nistelrooy (63 si 85), Robinho (78) / Maresca (41), Chevanton (90·4)

Clasament

1. FC Barcelona........................33...........19............8............6............63-29...........65 2. Real Madrid...........................33...........19............6............8............51-31...........63 3. FC Sevilla...............................33 ..........18............7............8............57-31...........61