O nouă carte despre uciderea lui Ossama Bin Laden va fi publicată pe 25 aprilie în Statele Unite. Pentru promovarea ei, autorul, fost membru al comandoului Seal Team 6, care l-a executat pe șeful Al-Qaida în mai 2011, în Pakistan, dă publicității o informație uluitoare: corpul lui Bin Laden ar fi fost atât de mutilat încât era imposibilă publicarea fotografiilor cu el.

De aceea, susține el, decizia lui Barack Obama de a nu difuza imaginile și de a anunța că cadavrul acestuia va fi aruncat în mare, într-o ceremonie la bordul portavionului USS Carl Vinson.

În cartea care se numește The Operator, autorul Robert Neill reafirmă că el a tras focurile care i-au fost fatale teroristului. El precizează că primul glonț pe care l-a tras în capul lui Bin Laden „i-a despicat craniul în două”.

„Apoi am tras al doilea glonț în cap. Să fiu sigur”, mărturisește el, citat de New York Daily News, înainte de a da ceva detalii despre creierul care „ieșea” din cap.

Potrivit lui Robert Neill, figura lui Bin Laden a trebuit „reasamblată” pentru fotografiile și identificarea formală a cadavrului.

Această poveste trebuie privită totuși cu prudență, deoarece vine de la un om care care să caute limina reflectoarelor și care își vinde la prețuri grase conferințele de „motivație personală”.

Robert Neill este considerat trădător de armata americană, pentru că a violat secretul sacrosanct al operațiunilor, asemeena camaradului său, Matthew Bissonette, care și el afirmă într-o carte că l-a ucis pe Bin Laden (No Easy Day, pulicată în 2012 sub pseudonimul Mark Owen).

Însă, în măsura în care chiar Casa Albă divulgase o parte din secret, dezvăluind numele echipei care desfășurase operațiunea, au putut fi încheiate acorduri cu cei doi militari.

Starea critică a cadavrului lui Bin Laden este confirmată de site-ul specializat Sofrep, care afirmă între altele că cei câțiva membri ai comandoului care au pătruns în camera teroristului s-au îndărjit asupra corpului acestuia, care ar fi fost ciuruit de peste o sută de gloanțe, toți membrii echipei dorind să participe la uciderea creierului atentatelor de la 11 septembrie.

Recente dezvăluiri făcute de The Intercept confirmă obiceiurile comandoului într-un articol numit „Crimele unității Seal Team 6”. Potrivit site-ului, altminteri foarte bine informat, este un lucru obișnuit pentru acest comando (care și-a schimbat numele de la apariția articolului) ca trupurile victimelor sale să fie mutilate și craniile să fie spulberate („canoed”).

Mutilarea dușmanilor ar face parte dintr-o tradiție a echipei, unii dintre membrii săi fiind dotați cu toporiști și cuțite speciale când pleacă în misiuni.

The Intercept afirmă că nici Robert Neill, nici Matthew Bissonette nu l-au ucis pe Bin Laden. „Nu există decât un om care ar putea dovedi că cei doi mint, iar acel om nu va vorbi niciodată”, a declarat o sursă militară citată de site-ul respectiv.

Raidul contra reședinței lui Bin Laden din Pakistan, purtat în noaptea de 1 spre 2 mai 2011, cu ajutorul unui misterios elicopter, care ar fi zburat nevăzut și neauzit, este înconjurat de numeroase mistere și semne de întrebare, care au dat apă la moară teoriilor conspiraționiste.

Unii afirmă că Bin Laden era mort de mai mulți ani, alții că se afla într-un domiciliu forțat din 2006, iar alții că a fost capturat viu și că a fost dus într-o închisoare secretă a CIA. Fără a mai pomeni teoria că Bin Laden este încă viu și liber…