Evenimentul Zilei > Actualitate > Motivul halucinant pentru care Poliția Lupeni l-a lăsat LIBER pe interlopul care a LOVIT CU SĂLBĂTICIE o salvamontistă
Motivul halucinant pentru care Poliția Lupeni l-a lăsat LIBER pe interlopul care a LOVIT CU SĂLBĂTICIE o salvamontistă

Motivul halucinant pentru care Poliția Lupeni l-a lăsat LIBER pe interlopul care a LOVIT CU SĂLBĂTICIE o salvamontistă

Polițiștii din Lupeni susțin că nu l-au putut reține pe Sorin Constantin Palesică, interlopul care a revoltat o țară întreagă după ce a lovit cu sălbăticie o tânără salvamontistă, într-un bar din Stațiunea Straja, deși agresorul fusese încătușat de jandarmi. Oficiali din Inspectoratul Poliției Județene (IPJ) Hunedoara au declarat, pentru „Evenimentul zilei”, că individul a fost chemat la audieri abia în cursul zilei de astăz, la peste 24 de ore după comiterea faptei.

Imaginile de o violență extremă,  surprinse de o cameră de luat vederi a barului Taho, din Stațiunea Straja, județul Hunedoara, au făcut înconjurul țării. Înainte de apariția lor, însă, Poliția Lupeni l-a avut în custodie pe Sorin Constantin Palesică, un interlop din orașul Lupeni care a lovit, de trei ori, o salvamontistă, Miruna Inel, de 21 de ani. La scenele violente a asistat și un jandarm montan, Sorin Moldovan, care stătea la masă cu interlopul, și care a văzut și cum Palesică l-a lovit, apoi, pe DJ-ul clubului.

Chemați la fața locului de patronul barului, jandarmii montani l-au încătușat pe interlop, l-au dus la sediul Jandarmeriei Montane, l-au amendat și, apoi, l-au predat Poliției Lupeni.

Oficial, IPJ Hunedoara a comunicat că Poliția Municipiului Lupeni a fost sesizată cu privire la faptul că o tânără în vârstă de 21 de ani, din municipiul Lupeni, a fost agresată, în urma unui conflict spontan,  în incinta unui bar din stațiunea montană Straja, la zece minute după ce jandarmii montani au fost chemați să intervină pentru aplanarea conflictului, adică în jurul orei 2.50.

Apoi, se arată în comunicat, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Lupeni, în urma cercetărilor efectuate, au identificat prezumtivul autor al agresiunii, un bărbat în vârstă de 33 de ani, fără ocupație, din municipiul Lupeni, pe numele căruia a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de loviri sau alte violențe și amenințare.

Între timp, tânăra agresată a fost transportată la Spitalul Municipal Lupeni și, ulterior, transferată la Spitalul de Urgență din Petroșani, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

„Poliţiştii continuă cercetările în vederea clarificării tuturor circumstanțelor faptei, în cursul acestei dimineți suspectul fiind condus la sediul Poliției pentru audieri și luarea luării măsurilor legale”, mai arată IPJ Hunedoara. 

Numai că, după ce l-au luat în custodie de la jandarmi, polițiștii din Lupeni l-au lăsat pe interlop să plece.

Întrebați de reporterul „Evenimentul zilei”, care a fost motivul lăsării în libertate, oficiali din IPJ Hunedoara ne-au răspuns că așa prevede legea.


Mai exact, susțin oficialii IPJ Hunedoara, împotriva interlopului nu era depusă nicio plângere prealabilă. Aceștia susțin că, deși jandarmii constataseră infracțiunea la barul în care a avut loc agresiunea, Noul Cod Penal prevede că punerea în mișcare a acțiunii penale și, implicit, reținerea autorului se poate face doar ca urmare a unei plângeri împotriva autorului. Însă, în acest caz, victima era, în acele momente, la Spitalul Petroșani, pentru îngrijiri medicale și nu avea cum să vină și la sediul Poliției Lupeni.

Mai mult decât atât, polițiștii din Lupeni au așteptat ca tânăra agresată să aducă un certificat constatator, să vină să dea o declarație și, pe urmă, „l-a invitat la audieri” pe Sorin Constantin Palesică. De la comiterea faptei trecuseră mai bine de 24 de ore atunci când interlopul a început să fie audiat.