Evenimentul Zilei > Actualitate > Motivul ciudat pentru care te poţi DESPĂRŢI de partenerul de viaţă. Ai fi crezut tocmai opusul
Motivul ciudat pentru care te poţi DESPĂRŢI de partenerul de viaţă. Ai fi crezut tocmai opusul

Motivul ciudat pentru care te poţi DESPĂRŢI de partenerul de viaţă. Ai fi crezut tocmai opusul

Cuplurile în care ambii parteneri fac treburile casnice sunt mai predispuse divorţului, faţă de cele în care aceste atribuţii îi revin doar femeii, arată un studiu citat de telegraph.co.uk.

Cu toate că pare în favoarea discriminării de gen, cercetarea amintită a demonstrat că rata divorţurilor este cu 50% mai mare în cazul cuplurilor în care bărbaţii pun umărul la treabă alături de femei, faţă de familiile în care femeia face singură treburile casnice.
„Am remarcat, cu surprindere, că nu există nicio legătură între egalitatea dintre femei şi bărbaţi în casă şi calitatea vieţii”, spune unul din cercetătorii care au contribuit la acest studiu.
Deşi impresia generală este că despărţirile intervin atunci când nu există egalitate între parteneri, studiul arată tocmai opusul. Poblema, cred cercetătorii, constă în organizarea prea strictă a relaţiei şi a atribuţiilor fiecăruia din cuplu.
„Cu cât programezi mai mult tot ceea ce ai de făcut în viaţa de cuplu, atât tu cât şi partenerul tău, cu atât elaţia devine mai degrabă una de afaceri, decât una intimă. Asta încurajează apariţia conflictelor”, crede cercetătorul Frank Furedi, profesor al Universităţii din Canterbury.
Soluţia, spun cei care au efectuat studiul, este ca partenerii să nu ţină evidenţa unor atribuţii specifice care să le revină fiecăruia, ci să rezolve treburile casnice spontan.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News