Moțiunea de cenzură e gata. Argumentele Opoziției. Ce ni se promite

Moțiunea de cenzură e gata. Argumentele Opoziției. Ce ni se promite

Moțiunea de cenzură inițiată de Opoziție, intitulată „Ca să reconstituim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgență!” va fi depusă luni, 30 septembrie.

„Guvernul Dăncilă poate să fie numit guvernul şanselor ratate pentru România. Deşi ţara noastră a traversat o perioadă economică favorabilă, cu ritmuri de creştere importante, guvernele PSD nu au demarat niciun proiect major pentru infrastructura românească.

Este foarte simplu să împrumuţi ţara, ştiind că factura acestor împrumuturi va fi plătită de generaţiile viitoare. Este extrem de grav că nu s-a construit nimic cu banii împrumutaţi la dobânzile împovărătoare pe care le plătim cu toţii.

Guvernul PSD ar fi putut să investească o parte din aceşti bani măcar într-unul dintre proiectele prioritare de investiţii ale României. Unele dintre aceste proiecte se regăsesc chiar între promisiunile făcute de PSD în anul 2016, atunci când au smuls votul românilor printr-o fraudă de încredere.”, se arată în textul moțiunii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Opoziția acuză că „peste câteva luni intrăm în anul 2020 şi constatăm că aproape 6,4 miliarde de euro din fondurile europene alocate României nici măcar nu au fost cerute de la Uniunea Europeană. Oare cine să le ceară, oare cine să scrie proiectele finanţabile, atâta vreme cât ministerele au fost populate cu activişti şi clienţi de partid ai PSD, care nici nu ştiu şi nici nu vor să aducă în România fondurile gratuite pentru dezvoltarea ţării.”

În moțiune se mai arată că Autostrada Unirii, Autostrada Moldovei, cea a Olteniei sau Autostrada Sibiu-Pitești nu au avansat „niciun centimetru” sub guvernarea PSD.

„Deficitul de cont curent s-a dublat într-un timp record, din cauză că modelul economic greşit al PSD a împins România să consume tot mai mult din import şi să ajute, astfel, economiile altor state, nu pe producătorii români. În consecinţă, preţurile au crescut, lună de lună, ducându-ne la cea mai mare inflaţie din UE şi la o monedă naţională tot mai slabă, care continuă să se devalorizeze.”, se mai arată în moțiune.

Ludovic Orban spune că a reuşit să adune peste 233 de semnături din partea parlamentarilor, acesta fiind numărul necesar de voturi care ar putea duce la căderea Guvernului. Potrivit liderului PNL, sunt ”antamate” discuţii cu 240 de parlamentari care ar semna moţiunea,  numele celor care au semnat neputând fi făcute deocamdată publice.

„Sunt astăzi şi mai optimist decât eram ieri în privinţa şanselor moţiunii. A trecut de 233, dar continuăm pentru că mai avem încă discuţii cu mai mulţi parlamentari”, a afirmat Ludovic Orban, marţi seară, la TVR. Orban afirmă că ”nu a fost foarte simplu” ca semnăturile să fie strânse, precizând că se mai poartă discuţii cu parlamentari, iar unii dintre deputaţii şi senatorii ALDE şi Pro România nu au semnat.