Moş Crăciun, în era tehnologiei. Copiii îi pot vedea traseul

Moş Crăciun, în era tehnologiei. Copiii îi pot vedea traseul Moș Crăciun. Sursa foto: NORAD /Instagram

Odinioară, drumul lui Moș Crăciun reprezenta un adevărat exercițiu de imaginație pentru cei mici, era tehnologiei schimbă complet această perspectivă. Mai nou, doritorii pot urmări traseul făcut de îndrăgitul personal, în timp real.

Moș Crăciun sosește în noaptea Ajunului în toate casele în care locuiesc copii. Cei mici așteaptă cu mare nerăbdare momentul,  închipuindu-și drumul străbătut de personajul blând care le aduce daruri. Dincolo de imaginație, tehnologia face posibil un lucru inedit. Cei care doresc să vadă traseul acestuia, o pot face în timp real.

Moș Crăciun, urmărit prin satelit

Traseul îndrăgitului personaj cuprinde cele mai mari metropole ale lumii, dar și cele mai retrase sate și cătune. Oriunde ar ajunge însă, Moș Crăciun poate fi urmărit îndeaproape datorită tehnologiei.

În acest an, Moş Crăciun va călători 510.000.000 de kilometri. Pentru a ajunge la copiii din întreaga lume în ziua de Ajun, sania acestuia ar trebui să atingă viteza uimitoare de 10.703.437,5 km/h.

Ne puteți urmări și pe Google News

Câte opriri are sania trasă de reni

Călătoria făcută de îndrăgitul personaj va începe in seara de Ajun. Astfel,  sania moșului ar trebui să facă 233.000.000 de opriri, pentru a ajunge la fiecare copil.

Mai mult,  acesta trebuie să fie extrem de rapid pentru a ajunge la toți copiii din lume, intrând în peste 390.000 de case pe minut. După un astfel de efort, moșul va pierde peste  71.764.000.000 de calorii.

Primul popas al saniei trase de reni va fi în  Republica Kiribati, poziționată la 32 de atoli din Oceanul Pacific. Ulterior, acesta își va începe călătoria în jurul lumii.

Moş Crăciun, în era tehnologiei. Copiii îi pot vedea traseul

Traseul lui Moș Crăciun. Sursa foto: Dreamstime.com

Traseul lui Moș Crăciun, misiune specială pentru Comandamentul nord-american de apărare aerospaţială

Călătoria moșului va fi urmărită de Comandamentul nord-american de apărare aerospaţială (NORAD. Organizaţie comună a SUA şi Canada va supraveghea drumul parcurs de îndrăgitul personaj.  Misiunea a debutat în 1955 ca o glumă, însă a devenit o tradiție. Inginerii spațiali sunt implicați an de an în acest demers.

Tradiţia a început dintr-o glumă în 1955, dar de atunci a rămas o misiune îndrăgită. NORAD se angajează în această misiune abia după ce radarele organizației indică plecarea lui Moş Crăciun.

Drumul parcurs de Moş Crăciun  poate fi urmărit site-ul NORAD (https://www.noradsanta.org/en/). Mai mult, Google se alătură acestei misiuni speciale, urmărindu-l pe îndrăgitul personaj, încă de la primele ore ale zilei de Ajun.