Cât timp a petrecut Moș Crăciun în fiecare casă. A ajuns la 200 de milioane de copii, în doar 24 de ore

Cât timp a petrecut Moș Crăciun în fiecare casă. A ajuns la 200 de milioane de copii, în doar 24 de oreMoș Crăciun. Sursa foto: 103175473 © Evgenyatamanenko | Dreamstime.com

Moș Crăciun este un personaj înconjurat de magie. Toți se întreabă cum reușește să ajungă la peste 200 de milioane de copii în doar 24 de ore sau cum intră în casele noastre, fără să comită o infracțiune. Dacă toate acestea sunt realizabile, cât timp a petrecut Moșul în fiecare locuință, servind din bunătățile lăsate de cei mici?

Moș Crăciun este cu siguranță un personaj magic. În seara ce tocmai a trecut el a avut multă treabă și a reușit, ca în fiecare an, să o termine cu succes. Cadourile sunt împărțite la aproximativ 200 de milioane de copii în numai 24 de ore. Dacă te întrebi cum este posibil acest lucru, un profesor în inginerie mecanică vine cu două explicații.

Cât de grea este sania lui Moș Crăciun

Crăciunul este una dintre cele mai iubite sărbători din întreaga lume. În timp ce noi ne bucurăm de toată acestă magie, Moș Crăciun trebuie să muncească din greu. El a ajuns la 75 de milioane de case răspândite pe o suprafaţă de peste jumătate de miliard de kilometri pătraţi. În ele locuiesc peste 200 de milioane de copii care au primit cadourile mult dorite.

Ingineri și specialiști în matematică au făcut tot felul de calcule. Au încercat să afle cât de grea este sania Moșul dacă fiecare copil ar primi doar o ciocolată care cântărește 100 de grame. Astfel, la un calcul simplu, sania ar trebui să ducă aproximativ 200 de tone. Pentru o așa încărcătură, atelajul ar trebui tras de mai mult de 1.000 de reni pentru a putea călători în toate colțurile lumii în timp record.

Moș Crăciun cu sania trasă de reni

Explicație științifică din spatele magiei lui Moș Crăciun. Sursa foto: 81918066 © Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com

Moșul petrece mai puțin de o milisecundă în fiecare casă

În noaptea ce tocmai a trecut, Moș Crăciun a avut de parcurs peste jumătate de miliard de kilometri pătraţi. Viteza cu care se deplasează este uimitoare, circulând cu peste opt milioane de kilometri pe oră. Adică 136 de mii de kilometri pe minut sau 2270 de kilometri pe secundă. Moșul poate parcurge distanța București - Paris cât ai clipi.

Totul a fost pe repede înainte în seara ce tocmai a trecut, însă cât timp petrece Moșul în fiecare casă? Mai ales că trebuie să guste și din bunătățile lăsate de copii lângă bradul frumos împodobit. În urma calculelor, inginerii spun că acesta nu petrece mai mult de o milisecundă în fiecare casă, ceea ce îl face imposibil de prins în timp ce lasă cadourile.

Magia lui Moș Crăciun, în calcule matematice

Un profesor de inginerie mecanică și aerospațială la North Carolina State University a vrut să elucideze misterul. El a făcut câteva calcule pentru a descoperi cum este posibil ca Moș Crăciun să parcurgă peste jumătate de miliard de kilometri pătraţi în doar 24 de ore.

Omul de știință spune că Moșul ar putea folosi „nori cu carter relativ”, care i-ar permite să întindă timpul ca un elastic. Mai precis, dacă noi simţim că trec doar câteva minute, bătrânul Crăciun are la dispoziţie luni bune. Aceasta este prima explicație științifică pe care profesorul o prezintă.

El are și o altă explicație cu privire la modul în care Moș Crăciun a străbătut întregul glob în numai 24 de ore. Profesorul spune că traseul ar putea fi făcut dacă s-ar folosi mai multe sănii în același timp. Dacă ar utiliza 750 de atelaje, fiecare ar trebui să se deplaseze cu aproximativ 128 de kilometri pe oră pentru a încheia misiunea cu succes, potrivit Observator.

Ne puteți urmări și pe Google News