Evenimentul Zilei > Justitie > Monstrului Dincă i s-a făcut frică! A refuzat să facă un lucru absolut normal
Monstrului Dincă i s-a făcut frică! A refuzat să facă un lucru absolut normal

Monstrului Dincă i s-a făcut frică! A refuzat să facă un lucru absolut normal

Audierile de la Tribunalul Olt, în cazul acuzației de omor, adusă lui Gheorghe Dincă, au început cu o mare surpriză.

Familiile celor două fete ucise de Dincă, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, s-au prezentat azi în sala de judecată de la Tribunalul Olt, unde sperau că pot să îl vadă pe criminalul Dincă și să îi pună, direct, întrebări. Ar fi fost prima ocazie, de un an încoace, și asta pentru că niciodată nu le-a fost permisă o confruntare judiciară cu Dincă.

Numai că, la Tribunalul Olt, criminalul nu a fost adus de gardienii de la Penitenciarul de Maximă Securitate de la Craiova, și asta pentru Dincă a cerut să fie audiat prin sistem de videoconferință, motivând pandemia de coronavirus.

Dosarul crimelor din Caracal se află pe rolul Tribunalului Olt, de mai multe luni, timp în care procedura de cameră preliminară a bătut pasul pe loc. La termenul din luna mai, Dincă a solicitat refacerea rechizitoriului, deoarece probele au fost obținute cu încălcarea principiului loialității, adică prin forță sau violență. La rândul lor, familiile fetelor, despre care DIICOT susține că au fost ucise de Dincă, au cerut și ele refacerea urmăririi penale. În cele din urmă, judecătorul de caz a respins cererile și a dispus continuarea procedurii de cameră preliminară.

La termenul din iunie 2020, familiile celor două fete au reiterat cererea de refacere a urmăririi penale, acestea fiind din nou respinse de judecător.

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din „cazul Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete – Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu – în locuinţa sa din Caracal şi a fost trimis în judecată, de către procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru viol.